Hírek

2017.02.22. 22:25

Horvát nagyköveti látogatás

Dunaújváros - Városunkba látogatott tegnap dr. Gordan Girlic Radman, Horvátország budapesti nagykövete és Skenderovic Marin, a Horvát Idegenforgalmi Közösség vezetője.

Balla Tibor

A horvát küldöttséget a városházán a polgármesteri tárgyalóban Cserna Gábor polgármester és dr. Sürü Renáta jegyző fogadta, majd zártkörű tárgyalásokat folytattak. A megbeszélésen részt vett Friedrichné Pethő Ilona kabinetvezető, Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója, valamint Dunaújváros horvát nemzetiségi önkormányzata képviseletében Grábics Gábor vállalkozó.

A nagykövet részt vett a Szilágyi iskolában a szerb-horvát szakkör bemutató óráján, amelyet Farkas Márta vezetett

A magyarul meglepően jól kommunikáló nagykövet programja nem ért véget, látogatást tett a Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet tagintézményében, ahol Tóth Györgyné igazgató és Farkas Márta tagintézményvezető fogadta. Meglepetéssel készültek, a szerb-horvát szakkör tagjai köszöntötték: Dober dan! A kicsik énekkel, mondókákkal mutatták be, mit tanultak, a nagykövet pedig velük énekelte a dalt. A bemutató óra végén kölcsönösen megajándékozták egymást.

Az Intercisa Múzeum állandó kiállításán Farkas Lajos igazgató kalauzolta a diplomatát, aki a nap végén borkóstolón vett részt

A nap további részében megtekintette a múzeum állandó kiállítását, majd borkóstolón vett részt, ahol csatlakozott hozzá Lőrinczi Konrád képviselő is.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!