Hírek

2016.06.29. 19:05

Semmelweis-ünnep a kórházban

Dunaújváros- Ünnepségen emlékeztek Semmelweis Ignácra a Szent Pantaleon Kórházban.

Balla Tibor

Hagyomány, hogy ebből az alkalomból az intézmény dolgozóinak munkáját többféleképpen ismeri el a kórház vezetése. Szent Pantaleon Emlékérmet kapott dr. Parrag József belgyógyász főorvos, Györgydeák Gáborné, a sürgősségi betegellátó osztály dolgozója és Bertalan Sándor, az anyaggazdálkodási osztály munkatársa. Főorvosi kinevezést kapott dr. Kővágó Levente infektológus adjunktus. Adjunktusi címet kapott dr. László Erzsébet csecsemő és gyermek szakorvos, dr. Kotmayer József, a sürgősségi betegellátó osztály szakorvosa és dr. Kucsera Mónika, aki szintén a sürgősségi betegellátó osztály szakorvosa. A Szent Pantaleon Kórház Kiváló Dolgozója kitüntetésben részesült dr. Répási Annamária főorvos, dr. Kucsera Mónika adjunktus, Nagy Gyöngyi szakápoló, Havasi János és Magyari István gipszmester, Lukácsiné Vaskó Edit szakápoló, Tóth István szállító, Kulcsár Károlyné adminisztrátor. Főigazgatói dicséretet kapott Barta Melinda HR ügyintéző, igazgatói dicséretben részesült dr. Tussai Gábor főorvos, Szigeti Lajos műtőssegéd és Fekete István gépkocsivezető.

A méltán büszke kitüntetettek, előléptetettek, dicséretben részesültek, elismertek a Semmelweis ünnepség zárásaként összeálltak egy csoportkép erejéig

Az ünnepi ceremónia felvezetéseként – melyen megjelent dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Gombos István humán alpolgármester, Lőrinczi Konrád bizottsági elnök, Vargáné dr. Sürü Renáta jegyző, dr. Kovács Péter, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetője, Dózsáné Dr. Sasvári Ildikó járási tiszti főorvos is – Ujvári Vivien két saját szerzeményét adta elő zongorán.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató beszédében összefoglalta a kórházat érintő eseményeket és a várható tendenciákat. Mint mondta, az egyik fő céljuk a telephely racionalizáció volt a szakmai ellátás minőségi javítása mellett. A célt teljes körűen csak ebben az évben érték el, idén már valamennyi funkció magasabb minőségben a központi telephelyen érhető el. Kiemelte, hogy logisztikai, gazdasági és betegbiztonságot fokozó hatása van a több, mint 4 milliárdos uniós pályázatból megvalósuló központi technológiai tömbnek, az uniós pályázatból megvalósult egymilliárdos műszerfejlesztést, hogy megújulhatott a szülőszoba felszerelése, a kórszövettani labor, az endoszkópia és számos más terület is. A szülőszoba építészeti felújítását a nyárra tervezik. Elmondta, szinte valamennyi ágyat kicseréltek, új éjjeli szekrényeket, betegmozgató eszközöket és ágytálmosókat kaptak. Megvalósult egy napelem rendszer, amely már teljes kapacitással működik és csökkenti az energiaköltségeket, lecserélték a régi CT-berendezést és a tüdőszűrő készüléket.

Hangsúlyozta, a feladathoz a jelenlegi létszám csak megfeszített munka árán elégséges. Ezért pályáztak a Semmelweis Egyetem gyakorló kórháza címre, ami az orvos utánpótlás szempontjából fontos, és a szóbeli ígéretet már bírják.  Szót ejtett a többlépcsős béremelés folytatásáról, 100 milliárdos központi forrásból szeptembertől a szakdolgozók átlagosan bruttó 26,5 százalékos alapbéremelésben részesülnek. A szakorvosok fizetése idén szeptember 1-től bruttó 107 ezer forinttal emelkedik.

Dr. Galambos Dénes is elismerően szólt a kórházi dolgozók munkájáról, megemlítve, hogy városi szinten a kórházi ellátás magas színvonalára kell felfejleszteni a szakellátást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!