Hírek

2016.04.14. 13:45

Általános iskolai beíratás kezdődött az intézményekben

Mezőfalva - Közel félórás procedúra az adatok egyeztetése és a többféle nyilatkozatok aláírása - derült ki Mezőfalván, ahol - az ország többi általános iskolájához hasonlóan - április 14-én kezdődött az első osztályosok beíratása.

Horváth László

Tavaly 74 ezer diákot regisztráltak az általános iskola első osztályába. Az idei számok majd csak a jövő heti összegzésnél derülnek ki - tudtuk meg csütörtök reggel, a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola első beiratkozási napján. Sümeginé Vörös Hajnalka iskolatitkár és Horváth Lászlóné igazgatóhelyettes 30-32 gyermek beiratkozását rendezi Mezőfalváról és környékéről.

Sümeginé Vörös Hajnalka (balra), valamint Horváth Lászlóné intézi Konczné Simon Andrea gyermekének beiratkozását Fotó: a szerző

Az első szülő a Szőlőhegyről érkezett. A gyors és rutinos adminisztrációnak köszönhetően alig húsz percet vett igénybe az elsős gyermek felvétele. Négy nyilatkozatot kötelezően mindenkinek tennie kell. A választható oktatási formákról, mint például a művészeti oktatásban való részvételről jelenleg elég szóban nyilatkozni. Összességében van, aki 5-6-féle nyilatkozatot is aláír a közel húsz perces ügymenetben. A Hantosról érkezett Konczné Simon Adrienn mondta el lapunknak:

- Nagyobbik gyermekem, aki most ötödikes, harmadik osztálytól jár a mezőfalvi intézménybe. Jók a tapasztalataink, így kétség sem merült fel, hogy más helyre íratjuk a kistestvért. A közlekedés és a felügyelet is jól megoldott.

Mezőfalván várhatóan két osztályt indítanak 2016/17-es tanévben. A hagyományos tantárgyak mellett művészetoktatási képzésre is jelentkezhetnek a leendő elsősök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!