Hírek

2016.01.17. 17:31

Végzőseit köszöntötte a Pannon Oktatási Központ

A Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokában tartotta szalagavató ünnepségét a Pannon Oktatási Központ pénteken. Végzősünnep.

Körmendi Erzsébet

Váci Mihály gondolatrészletével kezdte köszöntőjét Borgulya Zoltán, a Pannon Oktatási Központ igazgatója a gimnazistáik szalagtűző ünnepségén. Elmondta az intézményvezető:

– Váci Mihály sorai jól tükrözik a szülői üzenetet: négy eseménydús iskolai, gimnáziumi év után elkezdődik az elválás, ha úgy tetszik a leválás a középiskolától, a gimnáziumotokról, ezzel együtt az igazi diákélettől, s kezdődik a felkészülés az érettségi vizsgára, a továbbtanulásra. Egyszerre igen sok teher fog rátok nehezedni, hiszen a felkészülés során, illetve közben egy-két elemi matematikai, illetve mondhatnám számtani leckét is gyakorolnotok kell, miszerint ha ennyi vagy annyi százalékpontot hoztok össze a középszintű, avagy emeltszintű érettségivel, ebből vagy abból a tantárgyból, akkor ez elég lehet-e az üdvözítő felsőoktatási intézményben való bejutáshoz?! No, itt szögezem le, hogy az effajta hozzáállás, a valószínűség-számítás nem helyes felhasználása vezethet a kudarcokhoz, aminek a kimenetele gyakorta az lehet, hogy a magát elszámoló ifjú, az egyetem kapuja helyett idejekorán kénytelen belépni az úgynevezett „munka világába”, kellő tudás, tapasztalat birtoklása nélkül. Így hát a számolgatás, az elemista számtanóra helyett inkább javaslom, hogy a hátralévő időszakban a már megismert érettségi témakörök s egyáltalán a teljes tananyag egészének alapos és körültekintő ismétlésével és gyakorlásával próbálkozzatok a sikeres és üdvözítő jövő érdekében! Persze, aki négy éven keresztül csak tanult és tanult, azt nem érheti meglepetés! Természetesen a mai napnak még nem erről kell szólnia, sokkal inkább az örömélményekről, a felhőtlen szórakozásról, az ünneplésről. Először itt családi körben, majd az osztálytársak között a baráti körben.

Az ünnepléshez minden adott volt pénteken este: a végzősök csodálatos keringője és a köszöntő után zenés blokkal mutatkoztak be a az énekkarosok és a szólisták, aztán osztálytánc, irodalmi műsor következett, valamint a végzősök meglepetésdallal kedveskedtek az osztályfőnöküknek. Búcsúbeszéd után a tanárok kapták meg először az intézményhez tartozást és a végzős diákok számára egy korszak lezárásának közeledtét szimbolizáló szalagot, majd az osztályfőnök köszönt el a tizenkettedikesektől. A szalagtűzés után állófogadással ért véget a rendezvény, amelynek a végén a Fun Company együttes zenéjére akár táncra is perdülhettek a résztvevők.

Végzősünnep volt a javából. Mert ahogyan Borgulya Zoltán igazgató fogalmazott a pannonosoknak útravalóul. – A mai ünnep elvitathatatlanul a végzős diákoké. Az ünnepi terem légkörében szinte kézzelfogható a szülői, baráti, tanári figyelem és büszkeség, tehát a társaság lelkében, szellemiségében is ünneplőbe öltözött. Van is miért, így elsőként fogadja minden végzős diákunk a gratulációmat, miszerint a középiskola négy év tanulása, iskolai küzdelme után együtt ünnepelhetjük meg a POK-os évek döntő, befejező szakaszának kezdetét, visszatekintve a mögöttünk lévő évek közös munkájára és élményeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!