Hírek

2016.01.13. 14:18

Gálaműsor keretében adják át a Dunaföldvár Kultúrájáért és az Év mecénása elismerést

Dunaföldvár - A magyar kultúra napjához kapcsolódva, január 21-én díjátadóval egybekötött gálaműsort tartanak a Művelődési Központ színháztermében.

L. Mészáros Irma

A 19 órakor kezdődő esten adják át a Dunaföldvár Kultúrájáért és az Év mecénása díjat is. Előbbi elismerést az azonos nevű alapítvány még 2007-ben alapította Eddig a kuratórium - Baksay Erika, Kókány Judit, Fafkáné Simon Ildikó és Pataki Dezső - döntött a díjazottakról.

Idén - a tizedik díjátadásra - mindenkinek megadják a lehetőséget, hogy elmondja véleményét arról, kinek, vagy melyik csoportnak köszönhet legtöbbet városunk kulturális élete. Ezen felül várják a javaslatokat arról is, kiket tartanak a legfontosabb mecénásnak.

Tavaly az Év mecénása díjat a dunaföldvári Part-Oldalak Kulturális Egylet és a paksi Fortuna Rádió képviselői vehették át. Fotó: amatőr felvétel

Olyan vállalkozásokra, kisebb-nagyobb cégekre gondoljanak, akiknek ugyan nem feladatuk részt venni a kultúra támogatásában, de mégis megteszik. Akár anyagi, akár természetbeni segítséget nyújtva. Az ajánlásokat a [email protected] e-mail címre, vagy a művelődési központ és könyvtár facebook oldalán üzenetben várják a szervezők.

Az elismerések átadását követően a Cervinus Teátrum keretében bemutatott darab, a Lehár Ferenc ellentmondásos életéről szóló zenés játék teszi széppé az ünnepet. A darabot Varga Emese, a Komáromi Színház dramaturgja írta Lehár Ferenc sikeres, de mégis magányos életéről. A Derzsi György előadásában az egyszereplős, mégis többszereplős játéktól érdekes zenei és színházi élmény várható, hiszen a tehetséges énekes-színművész korábban már nagy sikert aratott Dunaföldváron a Szerelmem, Sárdy című előadásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!