Hírek

2015.11.30. 17:25

Arany-, gyémánt- és vasdiplomás orvosokat köszöntöttek a kórházban

Dunaújváros – A hagyományok szerint egyetemeik díszoklevéllel köszöntötték idén azokat az orvosokat, akik 50, 60, illetve 65 éve szereztek diplomát. Közülük azokat köszöntötték hétfőn a Szent Pantaleon Kórházban, akik itt dolgoztak.

Gallai Péter

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött hétfőn az összevont főorvosi értekezlet az intézmény auditóriumában, amelynek kezdetén dr. Mészáros Lajos főigazgató köszöntötte a megjelent jelenlegi és egykori kollégákat. Utóbbiak közül azokat, akik ötven, hatvan, vagy hatvanöt esztendeje szerezték meg diplomájukat.

– Nagyon szép hagyománya a magyarországi orvostudományi egyetemeknek, hogy minden évben köszöntik arany-, gyémánt- és vasdiplomás egykori hallgatóikat, ezeket a diplomákat pedig ünnepélyes keretek között adják át nekik – kezdte dr. Mészáros Lajos, majd kiemelte, úgy gondolta a Szent Pantaleon Kórház vezetése, hogy volt orvosaikra, akik az életük jelentős részét ebben az intézményben töltötték – egykoron hozzájuk tartozott az alap- és a fogorvosi ellátás is –, nekik, az utódoknak kötelességük emlékezni.

– Mindezt nagyon jó és hálás szívvel tesszük, hiszen azon kollégákat köszöntjük mi is, akik évtizedeket dolgoztak a betegek érdekében – tette hozzá a főigazgató, majd felolvasta a jubilálók névsorát.Az arany díszoklevelesek (50 éve diplomáztak): dr. Andorfalvi Éva, dr. Baráth Miklós, dr. Harsányi József, dr. Inkei Júlia, dr. Mantuano Kálmánné dr. Driesz Mária, dr. Rozs András, néhai dr. Bereczki Zoltán, néhai dr. Kiss Barnabás.

Gyémánt díszoklevél (1955-ben szerzett diplomáért): dr. Radnai Éva, dr. Bartos Gábor Ph.D.Vas díszoklevél (1950-ben szerzett diplomáért): dr. Kunszenti Antal.

A méltatások ismertetése után az ajándékokat a főigazgató mellett dr. Birkás Gábor, a Magyar Orvosi Kamara dunaújvárosi szervezetének elnöke, valamint dr. Jobbágy Lajos orvos-igazgató adta át a jubilálók közül személyesen jelen lévő dr. Andorfalvi Évának, dr. Baráth Miklósnak, dr. Harsányi Józsefnek, dr. Inkei Júliának, dr. Rozs Andrásnak, dr. Bartos Gábornak és dr. Kunszenti Antalnak, dr. Radnai Éva elismerését pedig fia vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!