Hírek

2015.09.17. 17:23

A stadionföld még mindig a volt vidámparkban van - Negyvennyolc témakörben döntött a közgyűlés

Dunaújváros - Negyvennyolc témakörben döntött a közgyűlés a nyári szünet utáni első ülésének nyilvános részében. Kritika és konstruktív észrevételek, javaslatok.

Körmendi Erzsébet

Pintér Tamás földproblémákkal kezdte a hozzászólását. Májusban azt ígérték az önkormányzat vezetői, hogy elszállítják az egykori vidámpark területéről a stadionberuházástól odavitt és átmenetileg ott deponált jelentős mennyiségű földet, és helyreállítják a területet. A pálya műszaki átadása-átvétele megtörtént, de a föld még mindig a vidiben van, az út és a terület helyreállítása sem történt meg adott helyzetjelentést a képviselő, majd megkérdezte: ki viteti el onnan a 400 teherautónyi földet, ki állíttatja helyre a területet?

A közvilágítási rekonstrukcióval folytatta a jobbikos Pintér. Kifogásolta egyebek mellett, hogy a gyalogátkelők kiemelt megvilágítására nem tartalmaz előírásokat a vállalkozóval kötött szerződés. Javasolta: mérjék fel a zebráknál a fényhelyzetet, kiemelten kezelve a Vasmű utat és a Dózsa György utat, továbbá telepítsenek forgalomirányító lámpát a Vasmű út és Kossuth utca kereszteződésébe.

Pintér Tamás (j) több témához is hozzászólt. Tóth Kálmán (b) játszóteret szeretne az újtelepi gyerekeknek Fotó: Ady Géza

Besztercei Zsolt gratulált a Hamburger Hungária nyílt napjához, ajánlotta azt más cégeknek is példaként. Visszatérő javaslatként mondta el, hogy az Aranyvölgyi út forgalomtól elzárt területeit érdemes lenne kihasználni, a közlekedőket a belső (most elzárt) sávba terelni, kívülre pedig parkolókat építeni. Harminc-negyven beálló férne el a benzinkúttal szembeni 250 méteres szakaszon, ezek segítenék a sűrűn lakott Dózsa városrészben a parkolást. A város jelenlegi közvilágítását pedig hangulatfénynek nevezte: az utak még hagyján, de a járdák egyáltalán nicsenek megvilágítva.

Szabó Zsolt is ráerősített az éjszakai fényviszonyokkal kapcsolatos anomáliákra, és ha már a sötétben csetlést-botlást felvetette, szóba hozta a járdák rossz állapotát is. Nehezményezte továbbá, hogy a közgyűlési pártok közül a polgármester csak a jobbikkal és a szocialistákkal egyezteti a modern városok programot, a PM-el és a DK-val nem. Valamint a DVG-től szervezeti ábrát kér, mert kíváncsi rá, hány vezetővel működik a cég és mennyi szolgálati autót használnak a vezetők, milyen feltételekkel.

Utolsó hozzászólóként Tóth Kálmán most is kérte a közgyűlést, oldják meg az újtelepi játszótér létesítését.

Más: képviselői kérdésre válaszolva Szepesi Attila alpolgármester tájékoztatta a közgyűlés tagjait arról, hogy DVCSH és a Mezőföldvíz közötti csörte 200 millió forint különbözet miatt alakult ki. Az alpolgármester úgy fogalmazott: inkorrekt a Mezőföldvíztől, hogy a lakosságtól beszedett pénzeket nem utalja át a DVCSH-nak. De valóban nem szerencsés, ha a város két cége között vita van. Szepesi elmondta, Cserna Gáborral közösen kedden tárgyalnak Paks polgármesterével, és egyebek mellett ezekről a gondokról is szó lesz.

Végül a polgármester nyomatékosította, hogy továbbra is a két meghatározó ellenzéki pártot tekinti pártegyeztetési partnernek. Majd tájékoztatójában felsorolta az elmúlt időszak főbb városi eseményeit.

Több témában is döntöttek:

- A közgyűlés negyvenmillió forint összegű tagi kölcsönt nyújtott a Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Közhasznú Nonprofit Kft. részére. A forrásra az akadémia zavartalan működésének biztosítása érdekében van szükség.

- A testület tagjai zárt ülésen döntöttek arról, hogy a Dunanett Vagyonkezelő Kft. felügyelőbizottsági tagjának Sztankovics László és Hingyi László önkormányzati képviselőket javasolják megválasztani.

- A közgyűlés meghosszabbította 2015. december 31-ig Sági Péternek a DVN Dunaújvárosi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatói, valamint a Vasmű út 41. Irodaház Kft. ügyvezetői megbízatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!