Hírek

2015.05.05. 14:13

Iskolai ünnep Pentele szívében

Dunaújváros - Nagy utat tett meg az utóbbi két évtizedben a Pentelei Molnár János nevét viselő szakképző iskola.

Szabó Szabolcs

Remek hangulatú, az intézmény munkáját és küldetését is bemutató gálával (is) ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját kedd délután a város egyik első magániskolája az egykori Szórád Márton Általános Iskola épületében működő Pentelei Molnár János Szakképző Iskola.

- Egy, a Kassák Lajos utcában található lakásban kezdődött minden, öt lelkes tanulóval, akik az érettségijük mellé egy megélhetést is biztosító szakmát is akartak kezdeni. Ma pedig itt ez az iskola, amely négy szakmai ággal és tizenkét tanulócsoporttal működik. Büszként mondhatom, hogy teljesült az álmom - elevenítette fel a kezdeteket a születésnapi gálán az iskola alapítója Schiff Ágnes.

Az intézmény igazgatója köszöntőjében elmondta, az idén húsz éves szakiskola küldetése, hogy a hátrányos helyzetű tanulóknak adjon szakmát a kezébe és megismertesse velük a tanulás, a tudás és fejlődés örömét.

A Pentelei Molnár János Szakképző Iskolába folyó kreatív munkáról pedig a gálaműsor vendégei is meggyőződhettek, hiszen a diákok egy sokszínű, remek műsora szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!