Hírek

2015.03.17. 17:40

Önkéntes "csapolás" a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon

Dunaújváros - Kedden délelőtt a helyi rendőrkapitányságon várták véradásra a kéklámpásokat.

Szabó Szabolcs

Kéklámpások véradása címmel jelentkezett kedden délelőtt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság régi-új kezdeményezése.

Németh Miklós és Juhászné Ihász Magdi akcióban a Kéklámpások váradásán kedden délelőtt a kapitányságon. Fotó: Ady Géza

– Sajnos az utóbbi két-három évben nem sikerült megszerveznünk ezt a szép hagyományokkal rendelkező önkéntes akciót, ezért is külön öröm számunkra, hogy kedden ilyen sokan csatlakoztak a felhívásunkhoz. A véradás reggel nyolc órakor kezdődött a helyi rendőrkapitányságon. A rendőrökön és a kapitányság munkatársain kívül mentősök, tűzoltók, polgárőrök, a katasztrófavédelem kötelékén dolgozó szakemberek is részt vettek a Kéklámpások keddi véradásán – mondta el lapunknak a helyszínen Németh Miklós r. százados, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, aki maga is rutinos véradónak számít.

Nagy Zoltán kapitányságvezető mellett Óvári-Tímár Csabánéés Simon Lajosné is csatlakozott az akcióhoz. Fotó: Ady Géza

– Köszönettel tartozunk a helyi Vöröskereszt munkatársainak, akik nagy segítséget nyújtottak a keddi véradás megszervezésében és lebonyolításában. Az önkéntes akció bizonyította, hogy a kollégák és a társszervezetek képviselői is szívesen vesznek részt ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekhez, így tervezzük, hogy a jövőben rendszeresen is jelentkezni fog a Kéklámpások véradása – tette hozzá Németh Miklós r. százados.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!