Hírek

2015.02.10. 16:25

A Rosti alapításának 50. évfordulójára kapták ajándékul a programsorozatot

Dunaújváros - A Rosti gimnázium programsorozattal lephette meg a diákjait, amelyre a forrás az intézmény alapításának ötvenedik évfordulójára kapták, pályázati forrás ajándékként .

Körmendi Erzsébet

Vollweiter Ivett, Kovács Fanni egészséges ételeket készített
Fotó: Ady Géza

A pályázati program lehetőséget nyújtott arra, hogy az iskola diákjai, pedagógusai méltóképpen ünnepeljék meg az oktatási intézményük alapításának évfordulóját.

- Természetesen olyan programok megvalósítására törekedtek, amelyek az innovatív iskola alapjait szolgálják - tájékoztatta lapunkat Gaálné Benedek Gyöngyi, a Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója. Összegzéséből megtudtuk, hogy egészségfejlesztő, szemléletformáló diákprogramok szervezésére, a mindennapos testnevelés bevezetését segítő sporteszközök vásárlására, az iskolai nevelési-oktatási módszerek megújítása szempontjából hasznos pedagógus-továbbképzéseken való részvételre, az idegen nyelv, illetve az informatikai ismeretek elmélyítését szolgáló programok megvalósítására volt lehetőségük.

A programsorozat megvalósítása két és fél tanévet ölelt fel. A rendezvények, kerékpártúrák, egészségnapok és még sorolhatnánk költségei nem a diákokat, illetve azok szüleit terhelték, hanem a pályázati forrás fedezte a kiadásokat. A rendezvénydömping nagyszerű lehetőséget nyújtott a hátrányos helyzetű tanulók, valamint a létminimumon élő családok gyermekeinek, mert olyan programokon vehettek részt, amelyeken másként esetleg nem állt módjukban. A pedagógusok és a meghívott szakemberek, mind ugyanazért a célért dolgoztak: sportos, kulturális programokkal szerették volna formálni a fiatalok gondolkodásmódját. Alternatívákat mutattak a tanítványoknak az egészséges, környezettudatos élet kialakításához, és hiszik, hogy és fiatalok tapasztalatokat, életre szóló élményeket szereztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!