Hírek

2015.02.09. 18:20

Sűrűn adhattunk hírt különböző jótékonysági rendezvényekről

Dunaújváros - Segélykoncertek, jótékonysági akciók követik egymás sorra az elmúlt és a következő hetekben.

Pekarek János

Úgy alakult, hogy az elmúlt hetekben sűrűn adhattunk hírt különböző jótékonysági rendezvényekről. S úgy tűnik, hogy ez a következő hetekben sem változik!

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: szombaton este a mezőfalvi Fűrész Csenge javára rendeztek jótékony célú előadást a Dózsa Mozi Centrumban. A kislány tavaly novemberben tragikus autóbalesetben veszítette el édesanyját, testvérét és nevelőapját.

Március 6-án Bugyik Károly és három kislánya javára szól majd koncert és színielőadás a dunaújvárosi református templomban, Teleki Gergő, a Quintia Zenekar és a Bartók Kamaraszínház művészeinek közreműködésével. A gyerekek édesanyja 2014. december 15-én hunyt el súlyos betegség következtében a Szent Pantaleon Kórházban.

Bugyikék: Károly, az özvegyen maradt apa, balról Bernadett, középen Zsófia, jobbról Laura
Fotó: Ady Géza

Bugyikék sorsát egyébként sokan a szívükön viselik. Itthon és külföldön is több helyen szerveznek pénzgyűjtő akciókat a javukra. A városban is sok magánszemély, vállalkozás és intézmény igyekszik támogatni őket. A Vigadó Étterem és az Alibi Pizzéria például naponta ingyen meleg étellel látja el a családot. Egy asszonyokból álló brigád takarítóakciót vállalt az árván, asszonykéz nélkül maradt lakásban: két hete vasárnap dolgoztak ott.

Az egyik legnagyobb közösségi oldalnak köszönhetően pedig szinte az ország minden részéről érdeklődnek, hogy mivel segíthetnének a gyerekeknek? Csak egy példa: a segítők közé jelentkezett Pirokné Renáta is - Pápáról.

A jótékonysági koncertet a Bartók Kamaraszínház szervezi javukra.

S még mindig nincs vége a jótékonysági sornak! Március 12-én a Bartók színházban rendeznek jótékonysági műsort Jovány Barbara javára. A fiatal lány a Dózsa iskolában végzett el néhány osztályt ám egy súlyos, daganatos betegség következtében majdnem teljesen megvakult. Édesanyja, nagyanyja is meghalt, jelenleg féltestvérével él. A jótékonysági előadást volt tanítónője, Huszti Józsefné szervezi, aki a kemény akaratú, kerámiával foglalkozó, vásározó volt tanítványát így is megpróbálja támogatni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!