Hírek

2015.01.01. 18:00

Jó évet zártak a mezőfalviak 2014-ben, idén is hasonlót szeretnének...

Mezőfalva - Hét helyen is fergeteges bulival búcsúztak az óévtől. Szilveszter éjszakáján, talán csak a Piac téri Betlehem figurái nem táncoltak. Körképünkben megpróbáljuk felvillantani, hogyan búcsúztatták a mezőfalviak a 2014-es esztendőt.

Horváth László

Az iskola tornatermében százhatvan batyu került a báli asztalokra, s a nagy társaság a jókedvet is megalapozta. Képünkön Hatvani Norbert (jobbra) és Horváth Norbert a két jóbarát

A Zöldfa vendéglőben a mezőfalvi motorosok és barátaik szilvesztereztek. Gyetvai József a klub vezetője elmondta: Egyesületünk életének legfontosabb 2014-es történés, hogy sikerült remek civil kapcsolatot kialakítanunk Mezőfalva testvértelepülése, Kisújfalu motorosaival.

A Kiss Kálmán Művelődési Ház szépen feldíszített nagytermében 20-25 fős baráti társaság mulatozott, köztük Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere, aki a 2014-es évről és a folytatásról így nyilatkozott: Jó évet zártak a mezőfalviak. A legfontosabb, hogy sikeresen befejeztük a csatornahálózat második ütemét. A választáson pedig ugyanazokra a vezetőkre, és a fejlesztések folytatásra szavazott a falu.

Az egykori diszkóban, a Kék Lagúnában Tóthné Erzsébet vezeti a táncosok sorát. A háttérben férje lesi, jól lépik-e a koreográfiát

Harmadik állomásunk a régi diszkó, a Kék Lagúna volt, ahol Tóth Ferencék tartottak családi-baráti év végi bulit. Közel 25-30 fős igen vidám társaságban a barátnővel érkező Tóth Dávid kérdésünkre elárulta, hogy 2014-ben fontos volt számára a munkahely megtartása.

A régi tanácsházán két helyiségben is szólt a zene. A nyugdíjas klubban 20-30 fővel fiatalos lendületű társaság múlatta az időt. Az épület túloldalán pedig a nagycsaládosok avatták fel új közösségi terüket. Huszonegy év után ez az első szilveszteri báljuk, tudtuk meg Kissné Méninger Judittól, a nagycsaládosok vezetőjétől.

Utolsó állomásaként a már hagyományos szilveszteri batyus bált kerestük fel az iskolában. A tornateremben 160-an gyűltek össze egy közös év végi bulira. Zene, tánc, étel, ital és éjfélkor pezsgők durranása jelezte: Jó évet zártak a mezőfalviak 2014-ben! Búcsúzóul Hatvani Norbertet az egyik asztaltársaság alkalmi mókamesterét kérdeztük a 2014-es évről: Munkában sikeres, de nehéz év volt, és elfáradtunk. Jövőre pihenősebb, lassabb évet szeretnénk!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!