Hírek

2014.11.16. 09:35

Szervezik már a forgatagot - Nagy városi rendezvényt terveznek karácsony előtt a főtéren

Dunaújváros - Műjégpálya, karácsonyi forgatag és szilveszteri buli. Egy hónap múlva benépesül a városháza előtti főtér.

Körmendi Erzsébet

Élménydús téli programokat szervez az önkormányzat a Tourinform Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen azért, hogy a helybélieknek, vendégeknek emlékezetessé tegye az adventi időszakot. A helyszín változott a múlt évhez képest: ne a Dózsa Mozi előtt keressék a faházakat, a színpadot, vagyis a karácsonyi forgatagot, hanem a városháza előtt. Ezzel a nagyrendezvénnyel még inkább birtokba vehetik majd a lakók a szépen felújított főterünket. A szervezők bíznak benne, hogy a szökőkútnál lévő hatalmas fenyőfát is szépen fel tudják díszíteni az ünnepek előttre.

Kronológia sorrendben a programok sportosan indulnak. A közgyűlés ugyanis áldását adta rá múlt csütörtökön, hogy egy székesfehérvári közhasznú alapítvány bekerített korcsolyapályát alakítson ki a téren december elsején, amit elvileg jövő márciusig látogathatnak majd a korizni vágyók. Az üzemeltetési határidő lejárta után 15 napon belül az alapítvány köteles a teret az eredeti állapotának megfelelően helyreállítani, a saját költségén, a szakhatóság előírásai szerint. A közgyűlés három millió forint támogatást szavazott meg a Kori tér áramellátási költségeire. Az elképzelések szerint a város óvodásai és iskolásai térítésmentesen korcsolyázhatnak majd a téren tanórák keretében, reggel 8 és 14 óra között.

A gyerekek tavaly a mozi előtti téren simogathatták a bárányokat. Most a főtéren lesz az advent. Fotó: Ónodi Zoltán

Remek gondolat, hogy a korcsolyapálya köré épülne fel az Adventi Forgatag rendezvényhelyszíne, hiszen a kolbászos, lángosos, forraltboros és forró teás faházak a korcsolyázók kedvére is lennének, nemcsak a műsor miatt a térre kilátogatók ehetnének-ihatnának kedvükre. Igazi forgataggá válna a főtér.

Mórocz Erikától, a Tourinform ügyvezetőjétől tudjuk, hogy az adventi programokat december 12. és 23. között tervezik. Neves előadók, helyi kedvencek egyaránt fellépnek az adventi színpadon. Gondoltak a gyerekekre is: ingyenes játszóházat terveznek, ahol a nebulók alkothatnak. Az elképzelések között meseolvasás, diavetítés, kisvonat is szerepel. A fellépőkkel már szerződtek, a rendezvény programjainak véglegesítésén, összehangolásán, a koripálya egyeztetésén már dolgoznak, hogy minden tökéletes legyen. Jó hír továbbá: idén is lesz városi szilveszteri buli! A helyszíne annak is a városháza előtti főtér lesz, ahol este 9-kor indul az óévbúcsúztató utcabál egészen hajnali három óráig.

Milyen programra számíthatunk?

A Tourinform iroda ügyvezetője elárulta, hogy az Adventi Forgatagban bő másfél hetében a koncertekben sem szűkölködnek majd azok, akik a főteret választják a közös karácsonyi készülődés helyszínéül. Fellép Tóth Vera, Vásáry André, a helyiek közül pedig láthatjuk, hallhatjuk mások mellett Kelemen Angelikát és a Delta Rock Band-et. A színpadi kínálat erősen meghatározza majd a szilveszteri buli hangulatát is. A következő lesz a kínálat az előzetes információk szerint: Beatkohó, a Kozmix, a Groovehouse és az UFO is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!