Hírek

2014.09.03. 15:05

Ünnepélyes kohóavatás Dunaújvárosban

Dunaújváros - Szeptember közepére várható a vasmű I. kohójának ünnepélyes felavatása, rangos vendégekkel.

Pekarek János

Ahogyan arról már beszámoltunk lapunkban, augusztus 18-án véget ért az ISD Dunaferr Zrt. I. számú nagyolvasztójának, azaz kohójának nagyon várt nagyjavítása.

Aznap begyújtották a tüzet a kohóban, megkezdődött a próbaüzem - amely a mai napig is rendben zajlik, tudtuk meg dr. Mezőközy Andrástól, a cég szóvivőjétől.

Ám az üzemi próbák csendes beindítása nem jelenti azt, hogy elmarad a kohó ünnepélyes átadása!

A vasműben már szervezik azt az ünnepséget, aminek során méltó körülmények között megkezdheti évekre szóló üzemelését a nagyolvasztó.

Dr. Mezőközy elmondása szerint szeptember közepére várható ez az ünnepség. A részletekről csak annyit árult el, hogy jelenleg is zajlanak a magas szintű egyeztetések, a kohóátadási ünnepségre magas szintű látogatókat várnak de részleteket még nem árulhat el addig, amíg minden körülmény nem tisztázódik.

A kohóátadás ezúttal talán több lesz, mint egy termelőüzem egyszerű újraindítása. Átépítése ugyanis egyet jelent az úgynevezett folyékony fázis, vagyis a vasműben eddig hagyományos nyersvas- és acélgyártás fennmaradásával. Ez termelőüzemek egész sorának megmaradását, munkahelyek ezreit jelenti. Nem véletlen, hogy az ügy politikai visszhangokat keltett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!