Hírek

2014.08.05. 12:55

Tóth Lászlót köszöntötték a 90. születésnapján

Dunaújváros - Cserna Gábor polgármester köszöntötte ajándékkosárral és a miniszterelnök emléklapjával Tóth Lászlót a 90. születésnapján.

Körmendi Erzsébet

Az ünnepelt Tóth László, Anna és Fanni dédunokája és Sebestyénné dr. Tóth Judit unokája társaságában a köszöntéskor

Tóth László kedélyesen fogadja Cserna Gábor köszöntő szavait, majd kérésünkre fiatalos lendülettel mesél az életéről. Kiderül, édesapja a szeszipari vállalatnál dolgozott először Nagyváradon, később áthelyezték Szabadegyházára. Édesanyja háztartásbeliként nevelte a gyerekeket hárman voltak testvérek, Laci bácsi a legidősebb fiú, apja halála után így neki kellett gondoskodni a családról, míg két öccse tanult és katonáskodott.

Az ünnepelt szépkorú Nagyváradon érettségizett, Budapesten kezdett dolgozni műszerészként a postánál, majd Szabadegyházán a szeszgyárban villanyszerelő volt. Feleségével ´53-ban házasodtak össze, két gyermekük Gabriella és László.

- Ötvenkettőben kezdtem a vasműben dolgozni a kohónál villanyszerelőként, egy évvel később megkérdezte a művezetőnk, szeretnék-e lakást, mert megérdemlem. Kaptam egy óriási kulcscsomót, hogy nézzem meg a Vigadó tér, most Liszt Ferenc kert 2. L2-es épület lakásait, válasszak egyet, a kulcsát vegyem le és tartsam meg - emlékezik a városba költözésre Laci bácsi, aki harminchárom évig dolgozott a vasműben, onnan ment nyugdíjba 1984-ben.

Életvidám és közvetlen. Meséli, milyen sok helyen kirándultak a feleségével, az unokákkal. Ma leginkább a számítógép és az elektronikai kütyük kötik le a figyelmét, mindent beszerez, ami újdonság, rendszeresen netezik, projektorral kivetítőn nézi otthon a meccseket, öccsével pedig skype-on beszélget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!