Hírek

2014.05.19. 18:05

Mesterházy körútja

Dunaújváros - A magyar nemzeti érdekek hiteles és pragmatikus európai képviseletéről beszélt az MSZP elnöke.

Pekarek János

- Magyarországon a beruházások 97 százaléka uniós támogatással zajlik - mondta hétfő délutáni dunaújvárosi sajtótájékoztatóján a szocialisták Fészek-klubjában Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke.

Az Európa Parlamenti választások miatt kampánykörúton lévő pártelnök kijelentette: álláspontjuk eltér mind a Fideszétől, mind a Jobbikétól, s így szól: Európát, de okosan! Nem értünk egyet mindennel, de az Európai Unión kívül csak nyomorultabb életünk lenne! hangsúlyozta véleményét Mesterházy. Hozzátette: most van lehetőség arra, hogy ismét baloldali legyen a megválasztandó Európai Parlament elnöke, mégpedig a német szociáldemokrata Martin Schultz személyében. Aki markáns baloldali politikát képvisel: megszorítások helyett munkahelyteremtésben látja a jövő útját.

Mesterházy Attila országos és Pintér Attila városi MSZP-elnök (Fotó: Ónodi Zoltán)

Mesterházy szerint ahhoz, hogy sikerrel képviselhessük a magyar nemzeti érdekeket az európai parlamentben, szövetségesekre van szükség ezért tartja elhibázottnak a Fidesz állandóan konfliktusokat kereső magatartását. A Jobbikról szólva pedig kijelentette: miután listájuk harmadik helyezettje kémvádba keveredett, ez a párt legfeljebb más nemzet érdekeit képviselhetné az unióban.

Az MSZP-elnök szerint szükség lenne egyszámjegyű áfára az alapvető élelmiszereknél, valamint európai minimálnyugdíjra- és -bérre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!