Hírek

2014.05.22. 19:52

Elítélik-e a kulcsi rémet?

Vélhetően utoljára ül a vádlottak padján pénteken a családjának módszeres kiirtását eltervező és részben végrehajtó kulcsi Horváth Csanád Jutas.

Zsigó Ferenc

A két éve húzódó eljárásban pénteken első fokon határozat születhet. Szándékosan használjuk a határozat szót, a jogász szakma ugyanis nem ítéletre számít a családirtó ügyében. Mégpedig azért, mert a 25 éves férfit három igazságügyi elmeorvos csapat is megvizsgálta, s az eredmény 2:1 azok javára, akik szerint Horváth Csanád Jutas a büntethetőséget kizáró mértékben elmebeteg, 2012. áprilisában képtelen volt arra, hogy cselekményeinek következményeit felismerje. A tárgyalásokon démoni befolyásról beszélt, s egy általa magasabb szintű létnek mondott életminőség elérésére törekedett, de ennek útjában voltak a családtagjai. Nem ő ölt – mondta –, hanem a testébe bújt „eltorzított személyiség” mészárolta le bátyját, nagyszüleit, apját, s próbálta megölni anyját, nővérét és annak barátját. A jogászok tehát kényszergyógykezelés elrendelésére számítanak. Ami évtizedekig tarthat. Vagy csak pár évig...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!