Hírek

2014.05.06. 15:25

Bohócdoktorok viziteltek a kórházban

Dunaújváros - A napokban a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályára látogattak el a Karitáció Alapítvány gyógyító bohócdoktorai.

Gallai Péter

Gergő, a lufizsonglőr trükközik, a kis beteg ámulva figyeli (Fotó: SZPK)

A kis betegek természetesen nagy örömmel fogadták a különleges gyógyítókat, főleg, hogy a hangsúly az infúzió, a gyógyszerpumpa, a branül helyett néhány pillanatig a lufihajtogatásé, a játéké és a kacagásé volt. Gergő, a lufizsonglőr és Dani bohóc a gyerekek mellett az áldozatos munkát végző orvosok, nővérek számára is tartogatott ajándékokat.

A bohócdoktorok egyébként egyre több felkérést kapnak kórházak gyermekosztályai mellett gyermekotthonoktól, rendelőintézetektől is. Ugyanis a kicsiknek az élménypedagógiai módszerek bizonyítottan segítik a betegség tényének feldolgozását és hozzájárulhat a gyógyulásukhoz is.

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány működteti a Bohócdokik Betegségelűző Csapatot, melynek célja, hogy a gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa a nevetés, a vidámság. S természetesen mindezt ingyenesen végzik a bohócdoktorok, akik Dunaújvárosban is széles mosolyokat tudtak csalni a kicsik arcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!