Hírek

2014.01.23. 18:55

Hingyi László fórumot szervez a menetrendről

Dunaújváros - A meghívóban szerepelő harminchat napirendi pontból tizenegyet levetetett a polgármester a csütörtöki közgyűlés elején. Volt akinek ez nem tetszett.

Pekarek János

A temetői buszjáratokra vonatkozó menetrendmódosításról később tárgyalnak (Fotó: Ónodi Zoltán)

Cserna Gábor alaposan megtépázta a napirendeket. A költségvetést rendkívüli közgyűlésen tárgyalják majd, és mint mondta, nagyon sok olyan téma került be a tegnapi ülésre, ami költségvetési sorként szerepel majd, mint például a kisebbségi önkormányzatok támogatása. A polgármester nem értette, ezeket a hivatal miért hozta be most az ülésre. További egyeztetést igényelnek: a Volán menetrendváltoztatása, a sportfeladatok a helyiségek díjhátralékából felhalmozódott tartozások leírása, a Vasmű út 41. társasház kérelme, a sportiskola, illetve a labdarúgók támogatása. A HF Formula, az Energo-Viterm és az Energo-Hőterm tőkepótlási kérelmét szintén előkészíttetlennek tartotta Cserna Gábor, és úgy fogalmazott: ne gondolja bármelyik cég, hogy csettint egyet, és azonnal ugranak.

Pintért Attila nem értette, miért a közgyűlésen derülnek ki ezek a dolgok, amikor a polgármester írja alá a napirendi pontokat tartalmazó meghívót. Felvetésére, miszerint a bizottságokat így feleslegesen dolgoztatják, Cserna Gábor azt mondta: igaza van.

A képviselők később harmincharmadik napirendi pontként a polgármesteri hivatal 2013. évi munkáját összegző beszámolóról szavaztak: a többség tartózkodása jelzés értékű volt, arra utalt, hogy nincs minden rendben, mondta a polgármester. A közgyűlés nem fogadta el a beszámolót. Cserna visszautalt az előző, a közgyűlési anyagok előkészítésével kapcsolatos bajokra. Elmondta, hogy vannak osztályok mint például a közigazgatási, a szociális, a közgyűlési , valamint olyan igazgatók is, akik erőn felül teszik a dolgukat, még pénteken este hatkor is bent vannak a hivatalban, amikor munka van. Mások viszont csak bejárnak, várják, hogy leteljen a műszak, aztán felveszik a köztisztviselői illetményüket, ami magasabb, mint nagyon sok közalkalmazottaké, akik például a szociális otthonban mosdatják az időseket, ápolják a betegeket.

Hingyi Lászlónak is volt hozzátenni valója a későbbre halasztott témákhoz. Az Alba Volán menetrendmódosítási javaslatához kapcsolódva mondta el, hogy az a Temető utcai buszjáratokra vonatkozik. Azért nem tárgyalnak róla most, mert nem szeretnék harminc ember indítványát. A változtatás előtt minden oldalról meg kell vizsgálni az igényeket, mert temetői buszjáratot biztosítani kell. Hingyi azt mondta, hogy egy nagyobb fórumot szeretne rendezni erről, ahol mindenki elmondhatja a véleményét és az érveit.

Törvény írja elő az önkormányzati társaságoknak az adatszolgáltatási kötelezettséget. A korábbi évek rossz tapasztalatai miatt a közgyűlés mégis úgy döntött, hogy a polgármester külön levélben is utasítsa, illetve kérje a társaságokat, arra, ami egyébként muszáj: adják már be határidőre a beszámolójukat és üzleti tervüket. A Partvédelmi Vállalat, a DVG, az Innopark, az MMK mindig időre elkészíti ezeket.

A Pomázi-érdekeltségű cégek viszont soha mondta a polgármester. Mert nem a felszólítólevélen múlnak a dolgok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!