Hírek

2013.11.28. 15:10

Sukorói kaszinóberuházás: 1 hektár = 1,4 milliárd Ft?

Jobbik: a kormány mondja fel a jogorvoslati lehetőséget biztosító kétoldali szerződést

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy azonnali hatállyal mondja fel azt a Ciprussal kötött kétoldalú egyezményt, amely alapján a sukorói kaszinóberuházás befektetői a washingtoni bírósághoz fordulhattak kártérítésért.

Hegedűs Lorántné csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette: Magyarország és Ciprus még 1982-ben kötött egy nemzetközi beruházásvédelmi egyezményt. Ez kimondja, hogy ha a magyar kormány "közhatalmi eszközökkel élve próbál egy befektetés ellehetetleníteni, akkor a befektető egy választott bíróság előtt keresheti az igazát" - fogalmazott Hegedűs Lorántné.

Hozzátette: ennek alapján indíthatott Ronald S. Lauer 100 milliárd forintos kártérítési pert a sukorói tervezett kaszinóberuházás elmaradása miatt. A jobbikos politikus kiemelte azt is: a 100 milliárd forintos követelést senki nem vitatja, holott a beruházásából semmi nem valósult meg, csak földügyletek zajlottak.

A Jobbik szerint ennek alapján kimondható, hogy a 70 hektár földért cserébe kér 100 milliárd forintot a befektető, vagyis egy hektár magyar föld 1,4 milliárd forintot ér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!