Hírek

2013.09.27. 16:40

Ne hanyagolják el az emlőrákszűrést!

Mammográfiás szűrés van ismét Dunaújvárosban ezúttal a Dózsa mozinál várják a hölgyeket!

Körmendi Erzsébet

Van fogalma arról, hány gyógyítható beteg kerül túl későn orvoshoz, mert nem ment el a szűrésre, vagy, mert nem hallgatott teste jelzéseire? Pontosan senki sem tud e kérdésre válaszolni. Azt azonban tudjuk, hogy Fejér megyében az országos átlagnál többen halnak bele az emlőrákba. Azt is tudjuk, hogy az emlőrák korai kimutatására szolgáló 45-65 éves kor között ajánlott mammográfiás vizsgálatokon Dunaújvárosban idén a meghívottaknak csak a 44 százaléka vett részt ami nagyon kevés. És azt is pontosan mutatják a statisztikák, hogy Szabolcs-Szatmár megyében a mammográfiás részvételi arány évek óta 70% fölött van, a mellrák miatti halálozás pedig ötödével kisebb, mint Fejér megyében sorolja a megszívlelendő adatokat dr. Pásztor László, a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv egészségfejlesztési osztályvezetője.

A kamion most nem a városházánál, hanem a mozinál vár (Fotó: Lázár Zsolt)

Minden anyára, nagymamára, nőre szüksége van a családnak. Október a mellrák elleni harc hónapja segítsenek Önök is! A szűrőkamion a Dózsa mozi mellett várja a hölgyeket (a korábbi meghívóval is) október 9-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!