Hírek

2013.09.05. 20:10

Boda kapitány naplója

Boda András ezúttal képekben mondja el, mit gondol a világról és a motorozásról. Kiállításmegnyitó péntek este.

Szabó Szabolcs

A tehén is fog néha verebet - ezen örökbecsű holland közmondással foglalta össze fotókiállításának miértjét Boda András, a Dunaújvárosi Hírlap állandó szerzője, a népszerű Hétlövet rovat mindenes gazdája, aki túramotoron töltött élmény- és képgyűjteményéből oszt meg pontosan 34 fontos momentumot péntek este hat órától a Kamara Galéria megnyíló kiállításon. Boda kapitány mélyen és megrögzötten elhatárolódott attól, hogy fotóművészként emlegessük, mint fogalmazott:

- Csináltam néhány fotót a Késszel meg a Körtével és volt egy ütőhibám, hogy mindezt megemlítettem Tábori Csabának, a Kamara Galéria kiállításszervezőjének, aki volt olyan kegyes, hogy augusztus végén közölje: akkor szeptember elején jó lesz?

Mint a képalkotó elmondta, főként a környező országokat érintő motoros túrákon közel tízezer kép készült, ebből faragott egy 34 darabos kollekciót Dankó Zoltán, Boda kapitány fegyvertársa, aki szigorúan mérte a képélményeket. A péntek este debütáló tárlatot maga a képrögzítő ajánlja majd az egybegyűltek figyelmébe.

- Nem vagyok fotós, így nem tudok vaskos szakmai anyagot csomagolni a tárlat mellé, ám egy-két, talán említésre érdemes kalandot azért megosztok majd a közönséggel.

A Kamara Galériában látható tárlat négy héten át várja majd a látogatókat.

Akik egy igazi kalandos motortúra képélményeire vágynak, azok ne hagyják ki, a péntek este debütáló tárlatot. Az ...Ondöród... munkacímen futó kiállítás anyaga, a Kamara Galéria hagyományaihoz híven ezúttal is megvásárolható lesz a tárlat ideje alatt.

Sőt, mint Boda András a DH-nak elmondta, a kiállított képekből egy külön füzet is készül a jövőben, amely számos extra fotót is tartalmaz majd. Mindebből kóstoló péntek este 18 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!