Hírek

2013.08.07. 17:02

O.Z.O.R.A.: életveszélyesen megsérült egy tábortűzbe esett német férfi

Életveszélyesen megsérült egy német állampolgárságú férfi, aki ismeretlen okból beleesett egy tábortűzbe a Fejér megyei Dádpusztán zajló O.Z.O.R.A. fesztiválon – tájékoztatott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

MTI

20:49 Újabb 22 külföldi állampolgárt állítottak elő a rendőrök kábítószer birtoklása miatt az O.Z.O.R.A fesztivál helyszíne közelében - közölte szerda este az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségi honlapon közzétettek szerint a külföldieket a sárbogárdi rendőrkapitányság területén szerda reggel nyolc óráig tartott ellenőrzés során állították elő.

Öt emberrel szemben bódult állapotban végzett járművezetés miatt büntető eljárást is indítottak. Az egyik ellenőrzés során a 6407-es számú úton kedden késő délután egy gépkocsi kerékkulcsában találtak kábítószergyanús anyagot, amelyet lefoglaltak.

Az augusztus 1-jétől a sárbogárdi kapitányság területén elrendelt fokozott ellenőrzés óta az előállítások száma 67-re emelkedett - írták.
Az O.Z.O.R.A fesztivál programja a Tolna megyei Ozorához közel fekvő, Fejér megyei Dádpusztán augusztus 11-ig tart.

A rendőrök múlt szombaton hat francia és egy német állampolgárt állítottak elő kábítószer-fogyasztás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

19:00 Életveszélyesen megsérült egy német állampolgárságú férfi, aki ismeretlen okból beleesett egy tábortűzbe a Fejér megyei Dádpusztán zajló O.Z.O.R.A. fesztiválon – tájékoztatott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Farkas-Bozsik Gábor elmondta, hogy a kedden történt eset kapcsán idegenkezűség egyelőre nem merült fel.

A katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indított, míg a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet. Az adatgyűjtés jelenleg is tart - tette hozzá.

Az MTI információi szerint a férfit a budapesti Szent István Kórházban kezelik.

Dádpusztán 1999-ben tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek O.Z.O.R.A. néven. Az idei rendezvény hivatalos programja a meghirdetés szerint augusztus 11-ig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!