Hírek

2013.08.01. 22:00

Bőséges lesz a város augusztus huszadikai repertoárja

Fúvószenekarok és mazsorettek, valamint technikusok találkozója, aratóbál és augusztális az idei huszadikai program.

Körmendi Erzsébet

Tizenhetedik alkalommal találkoznak a mazsorettek és a fúvószenekarok Dunaújvárosban, a mozi előtti téren. A népszerű program augusztus 17-én délután fél ötkor kezdődik, és természetesen menetzene és felvonulás is kapcsolódik hozzá. Az alapításának hatvanadik évfordulóját ünneplő Kerpely Antal Kohó és Gépipari Technikum volt diákjai találkoznak augusztus 19-én délben a főiskola előtti emlékparkban. Ugyanezen a napon tartják Pentelén is a Szent István napi ünnepséget a szokott helyen, a Pentele Klubházban. A rendezvényen adják át a Pro Pentele-díjat 16 órakor, utána nótaest és aratóbál lesz a program.

A mazsorettek bemutatója népszerű volt a városban a tavalyi nemzetközi találkozón is (Fotó: Vohlmann György)

A dunaújvárosi augusztális a Szalki-szigeten lesz augusztus 20-án, ahol a városban vendégeskedő fúvósok és mazsorettek nyitják meg a napot 10 órakor. A vendégeket Cserna Gábor polgármester köszönti 11 órakor, majd a szentelés után következik az új kenyér ünnepélyes megszegése.

A Vasas táncegyüttes műsora, jó ebédhez szól a nóta, utána a Gárdonyi és a Violin növendékei, a No Control Dance Group táncosai lépnek fel, majd a Revolver zenél 15 órától. Weisz Viktor és a Trabarna Stand Up Comedy a következő két produkció. Utánuk Caramellt láthatják és hallhatják. Szórakoztató műsor után este fél nyolckor a P. Mobil együttes koncertje csábítja a szigetre a vendégeket. Utána tűzijáték 21 órakor, Bon-Bon koncert és retro diszkó szerepel a kínálatban.

A nap részeként 10 órától Szent István Kupa strandfoci, strandröplabda és strandkézilabda bajnokság kezdődik a rendezvény helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!