Hírek

2013.08.08. 22:00

Csokis finomságokkal nyertek

A Csokoládés finomságok könyve című kiadványunkba receptet beküldők között két wellnesshétvégét sorsoltunk ki a sárvári Harmónia Hotelbe. Mindenki esélyes volt a nyereményre, aki legalább egy receptet küldött a könyvbe.

Barták Péter

A szerencse ezúttal a pápai Németh Istvánnénak és az egervári Győriné Németh Krisztinának kedvezett, akik a napokban vették át nyereményüket.

Németh Istvánné nem akart hinni a fülének, amikor felhívták telefonon: ő lett a Csokoládés finomságok könyve receptbeküldő versenyének egyik győztese.

- Csak álltam magam elé nézve, fülemen a telefonnal, és nem tudtam megszólalni - idézi fel az öröm pillanatait a pápai Németh Istvánné, aki nővérként dolgozik a város alapellátási intézményében. - Még soha nem nyertem ilyen formában, pedig 37 éve vagyok megszakítás nélkül a Napló előfizetője. Az esküvőnk után rögtön előfizettünk, és azóta minden reggel az újsággal kezdem a napot. Különösen örülök a Harmónia Hotel wellnesshétvégéjének, mert kedvenc gyógyhelyem Sárvár.

A pápai Németh Istvánné Barták Pétertől, a Napló főszerkesztőjétől vette át a nyereményét (Fotó: Zwicker Tamás)

Lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága valamennyi receptkönyvében szerepel, egy kivételével. Arról is csak azért maradt le, mert későn vette észre a felhívást. Imádja a könyveket, mind ott sorakoznak a polcon, egymás mellett. Szereti, hogy tényleg elkészíthető receptek vannak benne az olvasóktól, mégis profi, csodás kivitelezésben. A legutóbbi, Mentes ételek könyve gyűjteménybe 8 receptjével is bekerült. Ezt a könyvet különösen hasznosnak tartja, de a többit is csak ajánlani tudja a kezdő és gyakorló háziasszonyoknak.

A legutóbbi felhívásunkra közel 1500 recept érkezett, pápai olvasónk 16 receptet küldött. Ezek között krémek, kelyhek, torták, sütemények szerepelnek. Alapanyaguk természetesen mindnek a csokoládé. Az ősszel megjelenő újabb kötetben mintegy 200-250 csokoládés finomság receptje fog szerepelni.

Nem kezdő receptíró a másik nyertes, az egervári Győriné Németh Krisztina sem, aki a Zalai Hírlapban olvasott felhívásra immár harmadszor ragadott tollat, hogy csokis finomságaiból tizenkettőnek a titkát megossza másokkal. Korábbi receptjei szerepelnek a villámgyors ételek, illetve a befőzések könyvében is.

Győriné Németh Krisztinának Szente Ottó, a Zalai Hírlap felelős szerkesztője adta át a nyereményét (Fotó: Katona Tibor)

- Édesszájú a család - vallotta be ottjártunkkor, férjének, kisfiának is a csoki a kedvence. Persze azért mértékkel fogyasztják az édességeket - a karcsú fiatalasszonynak ezt mondania sem kellett volna -, de süteményt hetente legalább egyszer biztosan süt - mondta. A legutóbbiból még akadt is néhány szelet, így módunk volt megkóstolni is. Krisztina csokis szaláminak nevezte a finomságot - szerepelt a beküldöttek között -, volt benne keksz, dió, mazsola, meg persze csokoládé, s igazolhatjuk: nagyon finom. A család is értékeli sütéstudományát - árulta el büszkén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!