Hírek

2013.07.15. 22:00

Nyitottan a baracsi tó partján

Baracs - Igazi közösségi térré avanzsál szépen lassan a baracsi horgásztó, ahol szombaton nyitott napot rendezett az egyesület.

Körmendi Erzsébet

Néhány lelkes baracsi összefogott három évvel ezelőtt, kibérelte a két településrész közötti tavat, és elkezdte rendbe tenni a környezetét. Kialakították a stégeket, fákat ültettek, padokat helyeztek ki, a pihenőrészről sem feledkeztek meg. Nemrég az újszülöttek hozzátartozóit várták faültetésre, mert az önkormányzattal közösen kigondolták, hogy minden baracsi gyermeknek lesz fája a tóparton a jövőben.

- Azt szeretnénk, ha mindenki a sajátjának érezné a horgásztavat, szívesen jönne ide ki a családjával, a barátaival pihenni, főzőcskézni a parton. A két falurész, Apátszállás és Templomos között van a tó, és azt gondoltuk annak idején, egyfajta kapocs lesz a helybéliek között. Azért szerveztük ezt a nyitott napot is, hátha felkeltjük az érdeklődést, és rájönnek az emberek, hogy nemcsak a horgászat miatt érdemes ide eljönni - mondja Paréj Zsolt, a horgászegyesület elnöke.

Készülődés közben beszélgettünk vele múlt szombaton délelőtt, éppen az esti halbulihoz állították fel a nagy sátort a parton, közben a gyerekek horgásztak a stégeken. Gyermek-horgászversennyel kezdődött ugyanis a nyitott nap, délután olyanok is horgászhattak, akik nem tagjai az egyesületnek, a tagoknak pedig éjszakai pecázási lehetőséggel kedveztek. Este finom halászlé mellett beszélték meg a tapasztalatokat, az aznapi fogást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!