Hírek

2013.04.24. 16:40

Szemétkommandó: amit estére összegyűjtöttek, reggelre kiszórták

Dunaújváros - Az se jó, hogy a szemetet szétszórjuk. De az, hogy az ezután összegyűjtött szemetet újra szétszórjuk, finoman szólva több kérdést is felvet! Nem csak azt, hogy érdemes-e összeszedni...

Pekarek János

Hiába, ez a világ már csak ilyen: a jó és a rossz egyszerre van benne jelen. Például jó, hogy az úgynevezett Szemétkommandó, ami a város egyik leginkább nagyvonalú civil kezdeményezéseként jött létre két évvel ezelőtt (kedves kollégánk aktív közreműködésére-vel) változatlanul létezik, sőt, dolgozik!

Olyannyira, hogy minden hierearchikus szerveződéstől mentes tagjai változatlanul meg-meglátogatják a szemét felgyűlésének szempontjából neuralgikus pontnak nevezhető sportpálya, jégpálya, Vidám Park háromszöget is. S ha már ott vannak, természetesen néhány órát rááldoznak szabadidejükből arra, hogy összeszedjék, amit polgártársaik (vagy csak állampolgártársaik?) szanaszét szórnak arrafelé.

Összegyűjtik: a Dunanettől saját pénzükön vásárolt, szabványos műanyag zsákokba. Mást ugyanis nem szállít el a cég, üzleti szempontból nyilván helyesen. A szeméttel tömött zsákokat legutóbb, néhány nappal ezelőtt akkurátusan összerakva fel is halmozták a jégpálya Vasmű úti kijárata mellett, elszállításra készen.Az eddig jó történetbe itt kerül néhány ismeretlen ember, akik egy éjjel késsel összevissza szabdalták e zsákokat, kiszórva belőlük a szemét egy jelentős részét.

A Szemétkommandó tagjai feltételezik, hogy e szétszóratás miatt nem szállította még el a sérült zsákokat a cég. Kérdés, hogy hányszor kell összeszedni egy bizonyos mennyiségű szemetet, hogy az végre oda kerüljön, ahová való: a szemétlerakóba? Azt a kérdést ne tegyük fel, hogy érdemes-e még összeszedni  köztereinkről a szemetet - vagy ezzel csak újabb szemétnek csinálunk helyet?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!