Hírek

2013.04.25. 09:49

„Dunaújváros Közbiztonságáért” díj Orosz Csaba tűzoltó őrnagynak

A városházán adták át a „Dunaújváros Közbiztonságáért” díjat Orosz Csabának, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának.

duol.hu

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése „Dunaújváros Közbiztonságáért” díjjal tüntette ki Orosz Csaba tű. őrnagyot, a katasztrófavédelem Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának parancsnokát. Az elismerést április 25-én, csütörtökön Cserna Gábor polgármester adta át a Városházán - tudatta Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Orosz Csaba (Fotók: katasztrófavédelem)

Orosz Csaba tizenhét éve beosztott tűzoltóként szerelt fel a dunaújvárosi tűzoltóságra, később szolgálatparancsnok-helyettesnek, majd szolgálatparancsnoknak nevezték ki. Közel négy éven át vezette a tűzoltási és műszaki mentési osztályt, 2012. április 1-jétől a katasztrófavédelem Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának parancsnoka, emellett 2012 tavaszától a HUNOR Mentőszervezet egyik parancsnok-helyettese.

Pályafutását a tökéletes feladat végrehajtásra törekvés jellemzi, amelyet beosztottjaitól ugyanúgy megkövetel. Vészhelyzetek esetén elsőként jelentkezik a bajba jutottak megsegítésére induló csoportba, amelyet kitűnően szervez és fog össze. Az elmúlt években részt vett az ár- és belvízi védekezésekben, valamint kiemelt szerepet vállalt 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításában is.

Kiemelkedő tevékenységet folytat az önkéntes munkában, az elesettek megsegítésében. Nevéhez fűződik a dunaújvárosi Ability Park ötlete, amelynek megvalósítása érdekében is sokat tett. A katasztrófavédelem szervezetén belül kiemelten foglalkozik a közösségi szolgálatra jelentkező tanulókkal, rendkívül jól ért szót a diákokkal és kiválóan motiválja őket. A HUNOR Mentőszervezetben szerzett tapasztalatainak átadásával részt vett a Fejér Önkéntes Mentőszervezet megalakításában is.

Munkabírása kiemelkedő és beosztottjai számára is példamutató. Szakmai követelményeit nemcsak saját maga, hanem beosztottjai elé is magas színvonalúra állítja. A hivatásos tűzoltó-parancsnokság állománya körében szakmai elismertsége növeléséért nagyon szorgalmasan dolgozik. Szakmai tudását és egyéni képességeit folyamatosan, a kötelező szakmai továbbképzéseken és egyéni önképzéssel is fejleszti - tartalmazza a katasztrófavédelem közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!