Hírek

2013.02.10. 17:35

Téltemetés Kisapostagon

Kisapostag - Remek hangulatú közösségi megmozduláson temették a telet és a múlt nyavalyáit a kisapostagiak és zajos menetükhöz csatlakozók. Búfelejtő forraltbor, mágikus szombat.

- Azért viszek magammal egy kis pálinkát - közli a mellettünk lévő úr, majd dudáját és az említett kis flaskát felkapva csatlakozik a kisapostagi téltemető menethez. A településen immáron negyedik alkalommal rendezték meg szombaton délután a zord tél és egyéb gonoszok temetését, ezúttal is remek hangulatban és jövőt illetően remélhetően eredményesen. A közösségi megmozdulásnak bátran nevezhető eseménysor délután egy órakor indult, amikor a télravatalhoz elengedhetetlen kellék a forralt bor főző verseny vette kezdetét. Mindezzel párhuzamosan izgalmas gyermekfoglalkozások kezdődtek a közösségi házban. A délután folyamán szépen gyarapodott a télűző menet. Hol egy szarvasagancsos úr tűnt fel, hogy a filmvászonról már ismert Amerika Kapitánnyal találkoztunk. Negyed öt táján aztán elindult a télkergetők menete a karneváli sokadalmat egy régi tűzjelző felszerelt busók vezették mögöttük pedig zajszerszámokkal felszerelkezett sokadalom. A közel kétszáz fősre hízott menet aztán az utolsó útjára kísérte a telet és a tavalyi nyavalyáinkat is képviselő kiszebábot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!