Hírek

2013.02.26. 13:42

Adósság-konszolidációról Dunaújvárosban, soron kívül

Dunaújváros - A város pénzügyi gondjain jelentősen enyhít az adósság-konszolidációs megállapodás, amelynek aláírására a közgyűlés kedden felhatalmazta dr. Ragó Pált.

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés soron kívül ülésezett kedden délután egy órakor. Az adósságkonszolidációs döntéssel nem várhatták meg a képviselők a csütörtöki soros közgyűlést, ugyanis azon a napon,  február 28-án lejár a határidő, amelyet  a megállapodás aláírására adtak a törvényhozók.  A közgyűlés ma dr. Ragó Pált hatalmazta fel arra, hogy  aláírja a megállapodást.

Rendkívüli közgyűlés volt kedden (Fotó: Lázár Zsolt)

Úgy tudjuk,  az alpolgármester  azért  helyettesíti e fontos alkalommal Cserna Gábort, mert a polgármester tiszte a város költségvetési rendelettervezetét beterjeszteni a közgyűlés elé, amire a megállapodás aláírásával egy időben,  e hét csütörtökön kerül sor.

Az Országgyűlés által elfogadott törvény alapján az állam részben átvállalja az ötezer lakosúnál nagyobb települések 2012. december 31-én fennálló adósságállományát. A jogszabályi mérték Dunaújváros esetében negyven százalékot jelent. Az elmúlt hetek adatszolgáltatásának és tárgyalásainak eredményeként a teher csökkentése magasabb is lehet, információnk szerint elérheti akár a hatvan százalékot is.

A  város adósságállományából nyolcmilliárd forintot biztosan átvállal az állam  - ezt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondta  novemberi újvárosi látogatásakor. Ám a pontos mérték csütörtökön derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!