Hírek

2012.09.14. 06:46

Jobb összekötő utak a települések között

Székesfehérvár - Az Új Széchenyi Terv keretében a Közép-dunántúli régióban, Fejér megyében is folytatódnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett mellékutak felújításai.

Tribolt Lajos

Nagyjából elkészült a  8117-es, Pázmándot és Verebet összekötő út mintegy kilenc kilométeres és a Tordast Gyúróval összekötő 81108 jelű út  közel négy  kilométeres szakasza. Átadásukra hamarosan sor  kerül. Az Adony-Sárbogárd összekötő út közbeszerzési eljárása  - információnk szerint  - első körben eredménytelen volt, az egész eljárást előről kezdik.


 A munkaterület átadásával  megkezdődött a Pusztaegres- Mezőszilas összekötő út 5,4 kilométeres szakaszának korszerűsítése közel 509 millió forintos európai uniós forrásból.  A 6306 jelű Sárbogárd-Mezőszilas összekötő út 5,4 kilométeres szakaszának felújítása során az útszakasz burkolat- és padkafelújítása, buszmegállóhelyek átépítése, valamint a vízelvezető rendszer felújítása  valósul meg a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium jóvoltából. A felújítandó útszakasz úthálózati szerepének fontosságát jelzi, hogy a 63-as és a 64-es főút között biztosít kapcsolatot, ezért a forgalmi adatok alapján is elengedhetetlen, hogy ez a mellékút európai színvonalú legyen.

  A felújítandó útszakaszon a leromlott itatott makadám burkolat deformálódott, emiatt több helyen is jelentősebb úthibák alakultak ki, a töredezett, megsüllyedt burkolatszélek, repedezett felületek miatt az útszakasz vízelvezetése sem megfelelő, továbbá a pályaszerkezet teherbírása sem felel meg a mai kor követelményeinek. A felújítandó szakasz teljes hosszán a meglévő árkokat és átereszeket kitisztítja, rendezi a kivitelező. Az újonnan épülő buszöblök helyén lévő árkok kiváltására átereszeket épít, valamint a kapubehajtóknál hiányzó átereszeket is pótolja a cég. A forgalomtechnikai jelzőrendszer is megújul, tartós burkolatjelekkel, a kopott KRESZ táblák cseréjével, illetve újak kihelyezésével.    

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez majd  mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a regionális fejlesztési ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.
A közútkezelő programjában további összekötő utak is szerepelnek, ezekről hamarosan írunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!