Hírek

2012.06.17. 17:12

Warhammer: küldetés teljesítve!

Székesfehérvár - Terepasztalos stratégia játékok. Hogy mi fán teremnek? Ha ezt kérdezed, nem voltál ott most sem a hét végén a József koleszban, és nem találkoztál Immoren varázslójával, de még az öreg világ generálisával sem.

V. Varga József

„Innentől kezdve aztán egy ideig semmi nem jött össze. Seamus sikeresen megnyert két flip+SS-sel zajló Wp-Wp duelt, így kétszer is meg tudta lőni Pandyt. Az elsőnél sikerült Bad Jokert húznom, hogy esélyem se legyen, a második előtt pedig el tudtam volna bújni, ha sikerül a (-) flippel Wp-duelező Seamust Incite-olnom. Hát, nem sikerült ” - imígyen számolt be Csonti a Malifaux egyik játszmájának fázisáról.



Az összecsapást végül aztán nagy csatában megnyerte. Warhammer 40k és Malifaux - szombaton. Warhammer Fantasy és Warmachine/Hordes - vasárnap. Hadvezérek és Taktikák (H.É.T.) címmel a fehérvári Főnixcsarnok (wargame-makett) immár hetedik alkalommal rendezte meg szombaton és vasárnap a terepasztalos stratégiai játékok országos versenyét a József Attila Kollégium színháztermében. A négy játékban szerencsét próbáló ifjak és örökifjak szenvedélyesen, magas hőfokon pörögve csatáztak, a Warhammer-lovagok harcba küldték seregeiket.



Modern sakk, nem hatvannégy fekete-fehér kockával, hanem terepasztalon, színes díszletek között, nagyszerű figurákkal. A kreativitás fontos eleme eme hóbortos hobbinak. A gótikus és fantasztikus építmények között egy sosemvolt világ figurái és eszközei elevenednek meg, és állnak hadrendbe. A lényeket és a technikát mindenki magának készíti el, építi és festi azokat. A küldetés végkifejletét persze nemcsak a stratégia, a taktika, hanem a szerencse is befolyásolja. Perdülnek a dobókockák, már kézben a mérőszalag - Ami összeköt bennünket, Warhammer-lovagokat, az a játékszenvedély - fogalmazta meg Csillagvadász Kállai Roland, a Főnixcsarnok tulajdonosa, vezetője, a verseny főszervezője. - Közösségteremtés ez: virtuális világ helyett valóságos barátokkal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!