Hírek

2012.06.18. 19:59

Új megyei főállatorvos

Székesfehérvár - Az eddigi vezető a minisztérium szakági főosztályvezetője lett, így a helyettest nevezték ki a megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság élére.

Tribolt Lajos

A megyei kormányhivatal vezetője, Dorkota Lajos   június 15-étől Sziebert Gergelyt nevezte ki a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága élére. Elődje  Gombos Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeleti főosztályát vezeti a jövőben.
 
Sziebert Gergely állatorvosi pályája kezdetén Mezőszilason teljesített hatósági szolgálatot. A klasszikus, falusi állatorvosi praxisban eltöltött 2 év után, az ország legfiatalabb kerületi főállatorvosaként lett a gárdonyi kerületi hivatal vezetője.  Élelmiszer-biztonsági szempontból felügyelte a Velencei-tó körül lévő élelmiszer-vállalkozásokat, és ellátta az állattartó telepek járvány megelőzéssel kapcsolatos teendőit. A vezetése alatt sikerült megakadályozni a madárinfluenza járvány kialakulását a Velencei-tó körül.



Ezt követően érdemei elismeréseképpen megyei igazgató-helyettes főállatorvossá léptették elő.  Igazgatóként elődjei útján szeretne tovább haladni, fő feladatának tartja a fogyasztók biztonságos és jó minőségű élelmiszerrel való ellátásának felügyeletét.
 
Fontosnak tartja a szolgáltató típusú, ügyfélbarát hivatal fenntartását, melyhez mind a fogyasztók, mind az élelmiszer-vállalkozók bizalommal fordulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!