Hírek

2012.01.17. 08:27

Megerősítik a közterület-felügyelők jogköreit

Dunaújváros - Bővül a közterület-felügyeletek hatásköre az idei évtől. Több új jogosítványt is nevesít számukra az új országos szabályozás.

Szigeti Sándor

A közterület-felügyelők eddig is szállíthattak el járművet. Múlt héten zárult le például az úgynevezett roncsautók összeírása, amelyeket hosszabb ideje, rendszám nélkül, illetve lejárt műszaki vizsgával parkoltatnak. A szabályozás részletesen taglalja, miként szállíthatók el a gépjárművek.


Az ÁNTSZ mellett a közterület-felügyelők lesznek azok, akik ellenőrzik a nemdohányzók védelmében a közelmúltban meghozott intézkedések betartását a közterületeken. A munkahelyeken kizárólag az ÁNTSZ járhat el.

Végül, de nem utolsósorban a rendelet nevesíti a közterület-felügyelet közreműködését az önkormányzat bűnmegelőzési feladataiban.

Az új országos rendelet miatt módosítani kell a helyi szabályozást. Dunaújvárosban e héten csütörtökön tárgyal a közgyűlés a témáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!