Hírek

2011.12.17. 03:29

Tánc és szavalat

Dunaújváros - A végzősök csodálatos keringője nyitotta meg a Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola szalagavató ünnepségét tegnap kora este a főiskola sportcsarnokában.

Sámel József

A Rosti iskola hat osztályának száztizennyolc végzős diákját ünnepelték tegnap tanáraik, hozzátartozóik. Sportoló gimnáziumi és táncos osztály, nyelvi előkészítősök, általános, illetve esti gimnazisták és két felzárkóztató osztály tanulói készültek műsorral a rendezvényre. A nyitótánc a hagyományok szerint keringő volt, de nem angol vagy bécsi módra, hanem egy történetet bemutatva a képzeletbeli színpadon, arról, hogyan válik a babázós kislányból ifjú hölgy...

Garamszeginé Szűcs Ildikó igazgató köszöntője után a végzős osztályfőnökök nevében Miklós Tímea, az utolsó évesek részéről pedig Wessely Adrienn mondta el szalagavató gondolatait. Az este nagy pillanata volt, amikor minden osztályfőnök feltűzte diákjainak a szalagot, amely nemcsak a közelgő búcsú szimbóluma, hanem azt is jelzi, hogy hamarosan elérkezik életükben a nagy számadás, az érettségi vizsga időszaka.

A végzős osztályok többsége táncos produkcióval készült a nagy napra, a G12NA tanulói viszont egy mókás kisfilmet készítettek, egy iskolai napjukat dolgozták fel benne. Két esti gimis tanuló szavalt, az összekötő produkcióban pedig a kilencedikes és a tizenegyedikes tánctagozatosok is bemutatkoztak. Az ünnepség után vacsora várta a fiatalokat, és szalagavató buli - hajnalig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!