Hírek

2011.08.02. 02:27

Harmincöt városőr áll munkába!

Dunaújváros - Harmincöt városőr teljesít szolgálatot e hét közepétől az utcákon. A részletekről tegnap tartottak sajtótájékoztatót a városházán. Szerdától élesben megy minden!

Szigeti Sándor

Az emberek bármilyen - a köztisztasággal és a közrendevédelemmel kapcsolatos - gondjukkal megszólíthatják őket az utcán, s bár intézkedési jogkorük nem lesz, egy diszpécser központon keresztül azonnal értesíteni tudják a megfelelő (szak)hatóságot.

Hosszú János a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: összesen százötven embert hallgatott meg a dunaújvárosi munkaügyi kirendeltség, akik közül harmincöt olyan személyt választottak ki, akik minden feltételnek megfelelnek. Így például feddhetetlen előélettel rendelkeznek, és van erkölcsi bizonyítványuk.

A városőrök napi négy órában, három műszakban, havi brutto harminckilencezer forintos juttatásért négy hónapon keresztül, november harmincig látják el teendőjüket. A helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Dunaújváros Megyei Jogú Város támogatásának köszönhetően vághatott bele a mostani programba. A munkabeosztások már elkészültek, a dunaújvárosiak először szerdán reggel találkozhatnak az utcákon a városőrökkel - hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!