Hírek

2011.06.24. 02:28

Örültek az iskolák az A -nak

Dunaújváros - Lesznek olyan iskolák, ahol több osztály és több pedagógus lesz idén ősztől, mint tavaly. Ugyanakkor spórolni is kell.

Szigeti Sándor

A Petőfi iskolában az adminisztrációval, könyveléssel foglalkozó állományból három főtől kell megválni, miután a Petőfinek tagintézménye lett a Gárdonyi iskola. Eddig negyvenhat szórádos diák szülei jelezték, hogy ősztől a Petőfibe íratják be gyermeküket. A tervek szerint a hetedikes és a nyolcadikos (volt) szórádos osztályokat egyben tartanák, és a Gárdonyi tagintézményben kapnának helyet.

A Móricz iskolából két technikai dolgozó megy nyugdíjba. A zenei tagozatos általános iskola két elsős osztállyal, összesen ötvenkettő elsős tanulóval kezdi meg szeptemberben az új tanévet. A tantestület létszáma egy fővel nő. Az Arany iskola három elsős osztályt indíthat.

A Vasvári iskola a tavalyi három helyett négy új elsős osztályt indíthat, és - ugyancsak az elszaporodó túlóra-problémák kiváltására - négy új pedagógust vehet fel. AVasváriban sem kell megválni munkatárstól.

Amint az az előzőekből is látszik, az alapfokú oktatási intézmények vezetői fellélegezhettek a tegnapi közgyűlésen. A legtöbb iskola esetében ugyanis két-három változatot nyújtottak be a közalkalmazotti létszámkeret megállapításáról és az indítható osztályokról.

Cserna Gábor polgármester már az iskolákat érintő napirendek tárgyalása előtt jelezte, hogy a javaslatok A változatait teszi fel szavazásra. Ez pedig azt jelentette, hogy a legkevesebb érdeksérelemmel járó változásokat támogatták a képviselők.

A megszűnő Szórád iskola tanárait más iskolákhoz veszik fel, vagy a közszfára egyéb területein helyeznék el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!