Hírek

2011.05.13. 05:28

Nem csökken tovább a talajvíz

Dunaújváros - Nem érti a hivatal késlekedését a táborállási tulajdonosok képviselője. Orgovány Zoltán szerint hónapok óta lehetett tudni, milyen engedélyek kellenek.

Körmendi Erzsébet

Orgovány Zoltán lapunknak elmondta: nem érti, miért késlekednek a városházán azután, hogy már április első hetében sajtótájékoztatón bejelentették: Dunaújváros háromszázmillió forintot nyert el a partfalstabilizáció első ütemére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán.

- A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján is megtalálható, hogy a pályázat támogatási döntésének dátuma 2011. április 8. Nem értem, hogy azóta miért nincs érdemi előrelépés. Hónapok óta tudott volt, hogy a támogatási szerződés aláírásához szükséges egyeztetések a tulajdonosokkal nem lesznek egyszerűek. Ehhez képest legutóbb azt az információt kaptuk, hogy a szerződések előkészítése még csak most zajlik - nehezményezte Orgovány Zoltán az elmúlt hetek (nem)történéseit.

- Az elvégzett talajtani vizsgálatoknak köszönhetően az is kiderült, hogy már korántsincs szükség a telkek olyan mértékű kisajátítására, amelyek a partfal-rehabilitáció első tervében szerepeltek. Nehéz lesz megértetni a tulajdonosokkal, hogy miért vállalnának olyan mértékű kisajátítási terheket, amelyek időközben okafogyottá váltak - hangsúlyozta a képviselő.

(Az önkormányzat ezzel kapcsolatban többször emlékeztetett arra: egy tervmódosítás az egész pályáztatási eljárásra nézve komoly időveszteséggel járna - a szerk.)

- Az valóban örvendetes, hogy kétezer köbméternyi vizet alig több mint egy hónap alatt sikerült kivezetni a partból. Gondot egyedül az okoz, hogy a hidrológiai mérések szerint százezer köbméter víz halmozódott fel a falban. A Harcsa utcában egy hónapja nem csökken a talajvíz, ami azt mutatja, hogy folyamatosan érkezik vízutánpótlás Táborállásra. Több dréncsőre lenne szükség, hiszen a jelenlegi három cső a négyszázötven méter hosszúságú partnak csak mintegy ötven-hatvan méteres szakaszát képes hatékonyan vízteleníteni - emlékeztetett Orgovány Zoltán. A hidrológiai felmérések szerint százezer köbméter víz van a partfalban Amt arról lapunk korábban már beszámolt, a hivatal álláspontja szerint nem estek késedelembe. Szendrődi Tibor, a városüzemeltetési igazgatóság vezetője lapunknak úgy nyilatkozott: vannak olyan ügyintézési határidők, amelyeket egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!