Hírek

2011.04.26. 02:28

Veterán gépcsodák - Jubileumi Pannónia-találkozó

Dunaújváros - Több száz érdeklődőt vonzott a Duna-menti Járműtörténeti Baráti Kör Pannónia-motor találkozója. A gépcsodák fel is vonultak.

Szigeti Sándor

- Ezért volt nagy öröm, hogy összesen tizenhat ilyen motort hoztak el tulajdonosaik a rendezvényünkre. Ez volt a TLB-ék első jubileumi találkozója, hiszen 1960 és 1962 között gyártották ezt a típust, lassan tehát ötven éve lesz, hogy az utolsó darab kikerült a Pannónia-gyárból. Minden TLB-és barátunk egy emlékzászlót kapott ajándékba, hogy emlékezzen a dunaújvárosi találkozóra - mondta el lapunknak Süveges László, a baráti kör elnöke.

Az Interspar áruház parkolójában megtartott rendezvényre a húsvéti nagybevásárlás közepette több százan voltak kíváncsiak, korosztálytól függetlenül. Több nagypapa is megragadta az alkalmat, hogy eldicsekedjen unokájának: legény korában bizony ő is Pannóniásként csavarta el a nagymama fejét.

A veterán találkozón az autók között egy 1923-as (!) kiadású Citroen volt a sztár.

A nem éppen hétköznapi gépcsodák délben útnak indultak, ekkor tartották meg ugyanis a hagyományos utcai felvonulást. A különös menet nemcsak a belváros utcáit járta körbe, az Óvárosban is tiszteletét tette az összesen ötven motorból álló mezőny.

Bár a Duna-menti Járműtörténeti Baráti Kör már nyolc éve szervez hasonló rendezvényeket, a mostaninak volt tán a legnagyobb sikere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!