Hírek

2011.04.22. 08:27

TLB - egy kor luxusterméke!

Dunaújváros - Szombaton reggel hattól ismét veterán autók és motorok seregszemléje lesz az Interspar áruház parkolójában. A díszvendég a burkolt Pannónia lesz.

Gallai Péter

A TLB-nek (teleszkóp, lengővilla, burkolat) nevezett, kis szériában gyártott típus luxuskivitel volt, amit az NDK piacra is készítettek. A kiállításon ott lesz a dunaújvárosi Tóth Mihály, aki nem is egy darabos gyűjteménnyel büszkélkedhet:

- Emlékszem, amikor kiállították a Keravillban, két évig csak nézegettem, kerülgettem. 1963-ban tudtam aztán megvásárolni Pannónia TLB-met. Az ára akkor egy Trabantéval vetekedett. 2008-ban például kilencezer kilométert motoroztam, és több kiállításon is közönségdíjat nyertem vele. Van egy másik példányom is, amit a dunaföldvári ÁFÉSZ-ból szereztem, annak még a festése is eredeti - mesélte a büszke tulaj, akinek gyűjteményében huszonhárom Csepel motor is található, köztük van olyan, amiből összesen kettő készült, az 1955-ös ipari vásárra...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!