Hírek

2011.02.10. 03:29

Nem szűnik a szigor - tízezer forintot kockáztat, aki megsérti a szabályt

Dunaújváros - Nem szűnik a szigor: továbbra is kemény bírságra, szerencsésebb esetben figyelmeztetésre számíthatnak azok, akik a volt IBUSZ-iroda előtt szabálytalanul parkolnak.

Szigeti Sándor

Lassan négy hete, hogy a közterület-felügyelők naponta ellenőrzik a parkolót:

- Az elmúlt időszakban hatvanhárom úgynevezett távolléti bírságot szabtunk ki, további tizenöt esetben pedig a szabálytalanul várakozó autó tulajdonosának jelenlétében róttuk ki a szabálysértésért járó díjat. Ezenkívül nyolcvanhét esetben éltünk figyelmeztetéssel - számolt be a legfrissebb statisztikákról a közterület-felügyelet csoportvezetője.

Pásti Norbert hozzátette: folyamatosan csörög a telefonjuk: a figyelmeztetett és a bírságolt autók tulajdonosai egyaránt jelentkeznek:

- A hivataltól azt az utasítást kaptuk, hogy fordítsunk újra kiemelt figyelmet erre a parkolóra. A telefonálókat pedig mindig arra kérjük: ne attól függjön, betartják-e a KRESZ előírásait, hogy milyen gyakoriak az ellenőrzések, hanem a kihelyezett táblák előírásainak megfelelően parkoljanak.

Korábban nyolcezer, újabban pedig tízezer forintos Mikulás-csomagot kockáztat, aki nem tartja be az előírásokat, vagyis helyváltoztatás nélkül két óránál hosszabb időre veszi igénybe a helyet.

A hivatal és a közterület-felügyelet szigorítása egyrészről érthető. Korábban lapunk is heti rendszereséggel, fotókkal illusztrálva számolt be olyan esetekről, amikor valaki egyetlen manőverrel négy-öt autó ki- illetve bejutását tette lehetetlenné.

A fizetőparkoló-rendszer megszűnése után ismét tarthatatlanná vált a helyzet, majd a két órára szóló tárcsás rendszert hagyták figyelmen kívül az autósok.

Nincs kizárva, hogy a város más frekventált helyein is hasonló határozottsággal lépnek fel a közterület-felügyelők. Az erre legesélyesebb helyszín jelen pillanatban a Piac-tér. Több parkolóban itt is maximum kétórás várakozási korlátozás van érvényben. Ha nem sikerül rendet tenni, itt is jöhet majd a napi figyelmeztetés, bírságolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!