Hírek

2011.01.12. 06:29

Mentőautó is karambolozott a veszélyes kereszteződésben

Dunaújváros - A hétvégén ismét karambolozott egy megkülönböztető jelzéseket használó mentőautó a Kossuth utca és a kis Vasmű út kereszteződésében. A mentők változtatást szeretnének. Míg kiérnek a Vasmű útig, több helyen kell lassítaniuk, megállniuk.

Gallai Péter

A jelenlegi táblázás szerint a kereszteződésben a Kossuth utcából érkezőnek kell elsőbbséget adnia, de a kereszteződésből balra nem sokat lehet látni a nagy fák miatt. Ugyancsak a növényzet, és az út mellett olykor szabálytalanul parkoló autók gátolják a kilátásban a kis Vasmű útról érkezőket is. Éppen ezért keresték meg a városházát, hogy a kereszteződésben forduljon meg az elsőbbségadás:

- Ezzel gyorsabban tudnánk mi is haladni, nálunk minden másodperc számít, de visszafelé is könnyebben bekanyarodhatnak az autók a kórházhoz. Ez számunkra nagy könnyebbség lenne, de talán ésszerű is, mert a kis Vasmű utat keresztező zebrán - a rendelő és a kórház miatt - sokkal nagyobb a gyalogosforgalom, mint a Kossuth utcain. Mivel az oszlopok megvannak, csak a táblákat kellene megcserélni. Legalább eggyel kevesebb helyen kellene megállnunk, lassítanunk a táblák miatt, míg kiérünk a Vasmű útig. Ugyanis ezen a rövid szakaszon ezt többször kell megtenni. Nagy Zoltán útfelügyelőtől azt a tájékoztatást kaptam, hogy hatástanulmányt készítenek kérésünkről.



A gombnyomásra váltó jelzőlámpa

A mentőknek már az elsőbbségi rend megváltozatása is nagy segítség lenne, de az igazi megoldás az lehetne, ami már több helyen is működik az országban tűzoltóságok, mentőállomások környékén – a speciális jelzőlámpa. Jelen esetben a kis Vasmű úton lenne egyegy villogó sárga lámpa, amit az érkező mentőautóból egy gombnyomásra pirosra tudnak váltani. Miután pár másodperc alatt az autó áthaladt, ismét visszavált villogó sárgára a fényjelzés. De tudják, ez nem olcsó...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!