Hírek

2011.01.10. 13:47

2011: változásokat hozott az újév Dunaújvárosban is

Dunaújváros – Idén januártól fél éven keresztül hazánk tölti be az unió soros elnöki tisztét. Bár nem helyi, mégis ez volt az elmúlt hét, vagyis az évkezdés legnagyobb híre nálunk is.

Körmendi Erzsébet

 Hétfő:
– Nagyszabású szilveszteri bulival, Európa mi vagyunk címmel rendezték meg a magyar EU-elnökségi félév „felvezetőjét” péntekről szombatra virradóra a Millenáris Parkban.
Schmitt Pál köztársasági elnök újévi köszöntőjében azt mondta, hogy az európai uniós elnöki tisztség hatalmas lehetőség az ország és a nemzet számára.

Orbán Viktor miniszterelnök dr. Dorkota Lajos országgyűlési képviselőt bízta meg a január elsejével felállt megyei kormányhivatal irányításával. Dorkota azt mondta: talán először van esély, hogy az ügyfél ne legyen kiszolgáltatott.

A közgyűlés döntése értelmében átköltöztették a civil szervezeteket a Munkásművelődési Központba. Ezzel bázárt a Civilek Háza a felső Duna-parton.

Kedd:
Az újévvel új adókorszak is köszöntött az ország dolgozó polgáraira. A gyermekes családok minden bizonnyal jobban járnak, ám a szerényebb jövedelműek nettó bére csökken 2011-ben – ezzel foglalkoztunk a nap témájaként.

Háromszázezer forintot kap az önkormányzattól az év első dunaújvárosi újszülöttje. Erdélyi Ádám másodikán, fél tizenkettőkor, három kiló kilencven dekával és 54 centiméterrel született. A babát és édesanyját Gombos István alpolgármester köszöntötte.

Az új esztendőre országszerte, így Dunaújvárosban is javult a levegő minősége. A korábban gondot okozó porkoncentráció jelentősen csökkent.

Szerda:
– Felfelé kúszik a tőzsdén a kukorica és a búza ára, köszönhetően annak, hogy víz alatt áll a termőföldek egy része. A Mezőföldön is vannak problémák.

Kormányablak nyílt a Vasmű út 39. (csillagház) első emeletén, a földhivatalnál. A kormányablak egyszerűbbé teszi az ügyintézést.

Csütörtök:
 – Hat táborállási ingatlantulajdonos továbbra sem írta alá a partfal stabilizálási munkáihoz szükséges beleegyező nyilatkozatot. A keddi találkozón kompromisszumra törekednek a felek, abban bíznak az önkormányzat vezetői, hogy sikerül eloszlatni a félelmeket, és így elhárul az akadály a pályázat beadása elől.

Az Állami Számvevőszék szakemberei ellenőrizték tavaly a város önkormányzatának gazdálkodását. Az ÁSZ-vizsgálat célja, hogy a felmerülő hibákból okulva, feladatokat és jövőképet fogalmazzanak meg az önkormányzat vezetői számára.

Elkezdődött a felújítás abban a Bocskai utcai lépcsőházban, amelynek az egyik lakásában tűz ütött ki karácsony előtt.

Péntek:
– Továbbra is élénk figyelem kíséri a november elején, a Dunaparton megtalált fiatal lány holttestének ügyében indított nyomozást. A barátok gyertyás tüntetést szerveznek...

Közel kétszáz ponton változott a KRESZ idén január elsejétől. Emelkedik majd a helyszíni bírság öszege, és mostantól távoktatásban is letehetjük a jogosítványhoz szükséges elméleti vizsgát.

Szombat:
Soron kívül ülésezett a város közgyűlése pénteken. A képviselők lezárták az élményfürdő lízingszerződése utáni elszámolást, valamint úgy döntöttek: az önkormányzat áthidaló kölcsönt ad a pénzügyi nehézségekkel küzdő kórháznak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!