Hírek

2010.12.07. 10:26

Elhidegült a viszony

Székesfehérvár-Dunaújváros - Jogerősen lezárult a DVCSH pere a Kiscsillag Étterem tulajdonosával. A lehegesztett fűtéscsövek ellenére egymilliós tartozást követelt a szolgáltató, hiába.

Pekarek János

 

A per kissé bizarr volt - azt ugyanis senki nem vitatta, még a DVCSH sem, hogy a kohászváros egyik legrégebbi és legnépszerűbb szórakozóhelyén 2007 januárjában leszerelték a fűtőtesteket, és lehegesztették a csöveket, mégpedig éppen a DVCSH szakemberei. A Kiscsillag tulajdonosa pedig (aki bezárta a helyet, és bérbe adta két pénzintézetnek, amelyek vezetői úgy döntöttek, hogy leválnak a városi távfűtőrendszerről, és egyedi fűtést építenek ki) 2007 áprilisában az éttermet is magában foglaló Irodaház Társasház összes tulajdonosának hozzájáruló nyilatkozatát szabályosan leadta a DVCSH-nál.

Hite szerint tehát megszakította minden kapcsolatát a szolgáltatóval. Ez a hite kitartott másfél évig: akkor kapott egy számlát, hogy fizessen egymilliót, díjtartozás címén. Miközben a csövek le voltak hegesztve...

A DVCSH ugyanis arra hivatkozott, hogy a leszerelési munkák nem leválás, hanem korszerűsítés címén folytak, a tulajdonostársak hozzájárulásai pedig csak később, 2008. december 18-án érkeztek meg hiánytalanul a cég központjába: addig pedig fizetni kell.

A per idén január 5-én kezdődött a Dunaújvárosi Városi Bíróságon. Bizarr jelenetekben maga az eljárás sem szűkölködött: a DVCSH ügyvédje többször is elhagyta a tárgyalótermet, elfogultságra és eljárási szabálysértésre hivatkozva.

Miután megszületett az elsőfokú ítélet, amelyben a Kiscsillag tulajdonosának adtak igazat (bár nem a lehegesztett csövek miatt, nem is azért, mert időben leadta leadta a kellő papírokat: ez nem bizonyosodott be; hanem azért, mert kiderült, a DVCSH-nak csak a háztömböt üzemeltető DVG Zrt-vel van szolgáltatási szerződése...), éppen a bírói elfogultság és az eljárási szabálysértés lett a szolgáltató cég fellebbezésének alapja.

A fellebbviteli tárgyalást tegnap rendezték Székesfehérváron. Ismertették az elsőfokú eljárás jegyzőkönyveit, a peres felek jogi képviselői ismét előadták változatlan álláspontjukat - majd a bírói tanács helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, mivel nem találta alaposnak a fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!