Hírek

2010.10.13. 02:24

Állatsimogató az arborétumban

Dunaújváros - Immár nemcsak a tájegységre jellemző növényeket, hanem az idevaló állatokat is szemügyre vehetik a Baracsi úti arborétum látogatói - főleg gyerekek!

Pekarek János

Kiteljesedett a Baracsi úti (másképpen: Kádár-völgyi) arborétum! Most már nemcsak növényeket, a Duna hazai, középső folyására és a Mezőföldre jellemző növénytársulásokat, valamint az Alsófoki-patak völgyének páratlan mikroklímáját jól tűrő mediterrán fákat, bokrokat, cserjéket lehet szemügyre venni a családi kirándulásra egyre inkább alkalmas menedékhelyen, hanem immár állatokat is.

Pontosabban: állatkölyköket és növendék állatokat - mivel a napokban megnyílott az arborétum területén az állatsímogató!
Ennek kialakításánál és benépesítésénél is elsősorban az érintett tájegységre, jelesen a Mezőföldre jellemző háztáji állatokat vették figyelembe az erdészet szakemberei, akik gondozzák ezt a sajátos gazdasági, vagy inkább (célját tekintve) oktatási udvart. Hiszen manapság a vidéki rokonsággal nem rendelkező városi gyerekek, akik ráadásul az egyre ritkább állatkertekbe is egyre ritkábban jutnak el, aligha tudhatják-láthatják, miféle jószágok népesítették be nagyszüleik háza táját.

Hát például kecskék, nyulak, libák, kacsák, pulykák, kutyák...

Az állatsímogató napközben látogatható, csoportok számára is, előzetes bejelentés után akár ismeretterjesztő előadással egybekötve. De mindenképpen: élmény!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!