Hírek

2010.05.28. 06:28

Átépítik végre a városközpontot!

Dunaújváros - Még az idén, talán már szeptember megkezdődhet a városközpont átépítése. Ennek része az irodaház felújítása is. A feladatokról Gáspár Lászlót kérdeztük.

Szabó Betty

Az irodaház átépítése kapcsolódik a városközpont tervezett átalakításához - amelyre jelentős összegű uniós támogatást nyert Dunaújváros.

- A menetrend elkészült, a technológiai terv is megvan már - mondta el lapunknak Gáspár László, a Vasmű út 41. Irodaház Kft. ügyvezetője. Az önkormányzat 1,9 milliárd forintos fejlesztést pályázott meg, körülbelül ugyanekkora magánerős pénzügyi részt kell hozzátenni, hogy a teljes projekt megvalósulhasson.

A fejlesztésnek része a Városháza C-szárnyának teljes átalakítása. A Vasmű út-Aranyvölgyi út kusza kereszteződése helyén körfogalmat alakítanak ki - az így felszabaduló területeken kétszázhat új parkolóval bővül a belváros egyébként is szűkös parkolási rendszere. A Városháza tér felújítása a harmadik elem. Ehhez tartozik a jelenlegi anyakönyvi hivatal elbontása, s egy, a felső Duna-partig vezető sétány kialakítása. A parton a gyerekeket, fiatalokat új játszótér várja majd, amit a Máltai Szeretetszolgálat működtet. Az ötödik elem az irodaház felújítása - banki finanszírozási háttérrel.

- A banki finanszírozás ez esetben lényegében magántőke bevonásnak számít - fogalmazott Gáspár László.

Ha az előkészítés a tervek szerint halad, akkor szeptember elsején indulhat is a munka. Elsődleges feladat a távhőrendszer kiváltása az átépítésben érintett területeken, ezzel - az ügyvezető reményei szerint - a tél kezdetéig végeznek. Mindezzel párhuzamosan elindulhat a C szárny átépítése, illetve - ha a bankkal jó ütemben haladnak a tárgyalások - az irodaház felújítása is. Jövő tavaszra maradna a Városháza tér - az új burkolatok lefektetéséhez, a teljes egészében megújuló tér átépítéséhez ugyanis feltétel, hogy valamelyest jó idő legyen.

- Ma úgy tervezünk, hogy 2011. október 30-ig az egész projekttel végezni kell - jelentette ki korrekt optimizmussal Gáspár László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!