Hírek

2009.09.04. 02:29

Nyári uszodaélmények

Dunaújváros - Az uszoda jól vette az akadályt. Az első olyan nyarat tudhatja maga mögött, amikor az újdonságnak számító élményfürdő szomszédságában - árnyékában - kellett helytállnia.

Dunaújvárosi Hírlap

A város két vizes létesítménye között nincs helye (oka) rivalizálásnak. Az uszoda és az élményfürdő mellé egy harmadik is be(k)úszott a képbe, mégpedig a szabadstrand. Csakhogy ez a szezont egyáltalán nem befolyásolta, mert augusztus 20. előtt nem lehetett ott fürödni, vagyis a szabad víz szerelmeseinek más helyszínt kellett választaniuk. Vagy maradt helyi alternatívaként az uszodai vagy az élménymedence - egymás szomszédságában.

Az uszoda vezetője, Selyem József azt mondja: minden sportlétesítménynek, fürdőhelynek van saját jellege, szolgáltatási palettája. A vendégek ezek alapján választanak. Aki úszni szeret reggelente vagy esténként, vagy kora délután napozni a pázsiton, az továbbra is az uszodába jár. A rafinált medencék, csobogók, csúszdák után áhítozók viszont a fürdő mellett döntenek. Júliusban és augusztusban hoztuk az éves tervet, kezdi az elmúlt szezon értékelését Selyem József. A számítások olyannyira beváltak, hogy az előre prognosztizált látogatói szám 94-95 százalékban pontosnak bizonyult. A belépők alapján elmondható: az idei napi csúcs az 1690-es létszám volt, ami 140-el maradt el a tavalyi rekordtól.

A kezdés volt meglehetősen döcögős. Az önkormányzattól kapott 54 millió forintból költhettek a külső medence túlfolyócsövének cseréjére. Csakhogy a döntéshez képest (tél vége) a kivitelezők későn láttak neki a munkának, ami rányomta bélyegét a májusra és a június elejére. De utána minden zavartalan volt. A törzsközönség kipróbálta a szomszéd létesítmény szaunáit is, ám - az uszodavezető szerint - többen tértek vissza, mint amennyien átpártoltak. A létesítményt fenntartó önkormányzat, illetve az üzemeltető - a DVCSH - rendszeres karbantartással, új szolgáltatásokkal próbálja megtartani a látogatói kört. A már említett több mint ötvenmilliós keretösszegből futotta a téli sátor fűtéscsövének cseréjére is. Jelenleg a keringetőszivattyún dolgoznak, valamint a tetőre új páraelszívó ventillátorokat szerelnek. Utóbbi sokat javít az uszoda levegőjének minőségén, amire eddig panaszkodtak a vendégek. Újdonság és eredmény a strandterületen kialakított játszótér, valamint a beltéri nagymedence elválasztó részén a labdafogó háló. Selyem József szerint sikeresek voltak az uszi-hétvégék, az éjszakai fürdőzéssel és a búvármerüléssel. Kedvelik a látogatók a masszázsfotelt, ami üdítő hatású az úszás és szaunázás után.

Vénasszonyok nyarával nem számolnak, ugyanis az iskolakezdéssel visszaáll a megszokott rend, a sportolók és a diákok teszik ki az uszoda látogatóinak 70-80 százalékát. A vezetők már a téli felkészülésre összpontosítanak, illetve készítik a jövő évi felújítási tervet: szeretnék a valamikori csúszda medencéjét teljesen átalakítani pancsolóvá a gyerekeknek, hogy a családosok is megtalálják a számításukat az uszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!