Hírek

2009.07.28. 02:29

Vasárnaptól megváltozott a helyi menetrend

Dunaújváros - Még a szerkesztőségben is sorra csengtek a telefonok a panaszkodó utasok hívásaitól - szép nap lehetett a Volánnál. A menetrend-változás, hirdetgetés, nyomdai problémák ára!

Dunaújvárosi Hírlap

Kisebb(?)fajta felzúdulást okozott a városban, hogy az Alba Volán helyi üzemegysége - miként arról lapunkban többször beszámoltunk - július 26-án, vasárnap üzemkezdettől megváltoztatta a városi buszmenetrendet.

A változások természetesen hétfőn reggel tudatosultak a legtöbb utasban. A szerkesztőségünkbe érkezett panaszokból most csak a Forgó házaspárét idézzük (Forgó Józsefné előadásában), mivel részben tipikusnak, részben még nyomdafestéket tűrőnek tartjuk.

- Talán illett volna ennek a hülye népnek szólni! - fakadt ki a telefonban a Tavasz utcában lakó Forgó Józsefné nyugdíjas. - Nem csak személyes problémánk ez, bár a férjem bottal járó mozgássérült. Hétfőn reggel a 12-es járat sofőrjétől tudtuk meg, hogy hiába várjuk a 11-es buszt, mert megszüntették! Szerintem a szolgáltatónak kellene a lakosokért lenni! Senki nem tudta ezt a változást! Miért mindig a Béke városrészieket rövidítik meg?! - így Forgóné.

- Hirdetgettük a változást, de ezt sosem lehet eléggé tudatosítani - válaszolta erre és más panaszokra is Erdős Sándor, az Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatója. - Nyomdai gondjaink is akadtak, csak a változás előtti pénteken került a pénztárakba az új menetrend-könyv, de újságcikkekben, honlapunkon, és a megállókban lévő tájékoztató táblákon is olvashattak a változásokról.

- A legfontosabb, hogy alapos szakmai felmérések után csak a legkevésbé kihasznált és a legkönnyebben pótolható járatainknál változtattunk! Kétségtelen, hogy bizonyos viszonylatainkban emiatt alacsonyabb szintű lett a szolgáltatás - de hát a közösségi közlekedést is fenn kell tartani valahogyan, kevés utassal közlekedtetni egy járatot nagyon nagy ráfizetést jelent! - foglalta össze a helyzetet Erdős Sándor üzemigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!