Hírek

2009.07.31. 02:25

Nem konkurense az uszodának az élményfürdő

Dunaújváros - Két hónap alatt több mint negyvenezren látogattak ki a dunaújvárosi uszodába. Az igazgató úgy látja, ezzel bebizonyosodott, hogy az élményfürdővel nem zavarják egymás köreit .

Dunaújvárosi Hírlap

A szezon első igazi hónapja nem indult könnyen. Karbantartási munkálatok miatt csak június 8-án töltötték fel a külső nagy medencét, amelyet két nappal később vehettek először birtokukba a fürdőzők. Ezért, és a hónap eleji rossz idő miatt a júniusi látogatószám nem érte el a tizennyolcezret, egészen pontosan 17 872 fő volt. 

A július már lényegesen jobban alakult. A tervezett huszonötezer vendégből e hét szerdáig 23 667-en váltottak jegyet, és a hét végéig azonban szinte biztos, hogy meglesz a huszonötezres látogatószám. A szezonban az eddigi látogatási csúcsot július 15-e hozta meg, ekkor 1653-an keresték fel a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodát.

Ennél jobb mutatóval a tavalyi évben is csak egy nap büszkélkedhet. 2008. június 24-én 1854-en áhították a felfrissülést a dunaújvárosi strandon.

Mindez azt jelenti, hogy a szezon első két hónapjában több mint negyvenezren látogattak ki az uszodába:

- A számok azt mutatják, hogy a két egymás mellett található intézmény, az élményfürdő és az uszoda működése nem zavarja egymást. Egyedül a szaunás vendégek számának csökkenésében érzékelünk változást, a két fürdőlétesítmény egyébként alapvetően más szolgáltatást nyújt. Hozzánk az úszni és napozni vágyók érkeznek, az uszodának megmaradt a klasszikus funckiója. Ráadásul nyaranta mindig kevesebb a vízilabda- és az úszóedzés is, így a vendégeink ki tudják használni a teljes kapacitást - mondta el lapunknak Selyem József, az uszoda igazgatója.

Augusztus hónapra a vendégszám csökkenésével, mintegy húszezer eladott jeggyel számolnak. A nyár utolsó hónapjában ugyanis sokan mennek nyaralni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!