Hírek

2009.04.22. 02:25

Városrészi elképzelések

Dunaújváros - Forgalmi rend változás, szélesebb úttest, áthelyezett, bővített játszótér, parkoló csinosítás - ezek a tervek a Gagarin térre és környékére.

Gallai Péter

A Móricz iskola miatt elég forgalmas a Kodály Zoltán utca, bizony sokszor nehézkes a közlekedés. Éppen ezért azt tervezik, hogy az utca egyik oldalán lévő - tulajdonképpen használaton kívüli - járdaszakaszt elbontják, s az úttestet így meg tudják szélesíteni. Így pedig a parkoló járművek mellett jobban elférnek a ki- és bejárók.

A Gagarin téren is több változás lenne. Az egyik, hogy a Kodáély utca felől egyirányúsítanák a közlekedést, mert a szűk utcán nem férnek el a szembe jövők. Ráadásul a gyalogosok kárára parkolnak, ezért az az elképzelés, hogy az Eszperantó úthoz hasonlóan, oszlopokkal határolnák a gyalogutat. Azért is megoldandó a probléma, mert van, hogy a szemétszállító sem tud bejönni, mert nem fér el az autók között.

Szintén ide kapcsolódik, hogy a belső nagy parkoló két plusz villanyoszlopot kapna és megújulna a felfestése is. Azzal, hogy biztonságosabbá teszik, talán nem az árkádok előtt, vagy a lépcsőházak ajtajában állnak mad meg a járművekkel. A mellette lévő kis parkba pedig padok kerülnének, hogy oda nyugodtan ülhessenek a lakók. Az itt épült játszótérrel is vannak elképzelések. Azaz a mostani helyéről pár méterrel arébb kerülnének át a játékok, ahol még bővítve is lenne a területe a játszótérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!